Bývalý designer Blizzardu zkritizoval Starfield za úvodní obrazovku
i Zdroj: Bethesda Game Studios
Gaming Starfield Článek Bývalý designer Blizzardu zkritizoval Starfield za úvodní obrazovku

Bývalý designer Blizzardu zkritizoval Starfield za úvodní obrazovku

Adam Němec

Adam Němec

21. 8. 2023 16:40

Mnozí hráči si již za ta léta zvykli kritizovat Bethesdu, mnohokrát i oprávněně. Od rozbitých vydání her, přes nespočetné množství re-releasů Skyrimu, ze kterého si jednou vystřelila i sama firma až po katastrofální vydání Falloutu 76. Bývalý designér z Blizzardu Mark Kern si ovšem pro svou kritiku vybral velmi nezvyklý cíl.

Reklama

Podle bývalé hlavy týmu vývoje původního World of Warcraft je úvodní obrazovka očekáváného vesmírného RPG od Bethesdy dílem „přepracovaného, ale vášnivého týmu nebo týmu, kterému na tom nezáleželo.“

Mnozí si při prvním pohledu na úvodní obrazovku Starfieldu nevšimnou velkého rozdílu od předchozích děl Bethesdy, přeci jen si stačí vzpomenout na Skyrim, jehož úvodní menu se skládalo z černé obrazovky po které se pomalu sunula mlha, na pozadí hrála ikonická znělka, všemu dominoval symbol poškozeného Imperiálního draka a tlačítka byla uklizena do pravého dolního rohu.

Pod samotným tweetem se strhla vlna kritiky, mnozí to samozřejmě vzali s nadsázkou a odpovídali s úvodními obrazovkami her, které by Kernova kritéria také splňovala. Mezi těmito obrazovkami byly například tituly jako God of War, The Last of Us nebo i loňská hra roku Elden Ring. Celkově se do této kategorie dá také zasadit jakákoliv souls-like hra od From Softwaru, jelikož všechny následují stejný vzor černé obrazovky se jménem hry.

Samozřejmě nechyběla i standardní kritika, ve které hráči vypichovali, že u RPG především záleží na kvalitě hratelnosti a příběhu a že to spíše vypadá, že se Kern snaží najít něco, co by mohl kritizovat dva týdny předtím, než hra vůbec bude dostupná.

Všemu ovšem nasadil korunu Pete Hines, vedoucí vydavatelství Bethesdy. Ten odpověděl na sarkastickou odpověď pod výše zmíněným tweetem a Kernův přístup označil za nevhodný a neprofesionální.

Starfield vychází 6. září pro PC a Xbox Series X/S, majitelé prémiové edice si hru budou moci zahrát o 5 dní dříve. Preload je možný již nyní. Je nutné si připravit spoustu místa na disku, ostatní hardware požadavky jsou ale relativně přívětivé.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama