Call of Duty na Playstationu minimálně dalších 10 let? Microsoft vyhrál spor s úřady.
i Zdroj: Microsoft
Gaming Článek Call of Duty na Playstationu minimálně dalších 10 let? Microsoft vyhrál spor s úřady.

Call of Duty na Playstationu minimálně dalších 10 let? Microsoft vyhrál spor s úřady.

Adam Němec

Adam Němec

12. 7. 2023 16:43

Microsoftu v cestě stojí už pouze Velká Británie

Reklama

Dlouhý soudní spor je se konečně dočkal závěru a kalifornská soudkyně Jacqueline Scott Corley se přiklonila na stranu Microsoftu, přičemž obvinění FTC (Federální obchodní komise) označila za neopodstatněná.

Dle jejího prohlášení ji k tomuto rozhodnutí přivedly kroky Microsoftu, kterými se zavázali k vydávání Call Of Duty na PlayStation po dobu minimálně dalších 10 let ve stejné kvalitě jako na Xboxu, přivedení Call Of Duty na Nintendo Switch a také zapojení do několika smluv, které přivedou obsah od Activison Blizzard na několik streamovacích služeb. Díky tomu označila obvinění FTC za nedostatečně podložená, jelikož dle jejího názoru povedou rozhodnutí Microsoftu k větší přístupnosti ke všem značkám pod Activision Blizzard. Pokud vládnete angličtinou, celé 53 stránkové rozhodnutí je dostupné zde.

Call of Duty na Playstationu minimálně dalších 10 let? Microsoft vyhrál spor s úřady.

Poslední překážka v cestě

Nyní je v cestě už jen jediná překážka, britská CMA. Microsoft se rozhodl ihned po vítězství proti FTC pozastavit bitvu s CMA a probrat, jak by se dala transakce upravit, aby se zbavili největší obavy CMA spojené s cloudovými službami.

Prezident Microsoftu na Twitter vydal následující prohlášení:

Po dnešním soudním rozhodnutí ve Spojených státech se naše zaměření přesouvá zpět do Velké Británíe. I když zásadně nesouhlasíme s obavami CMA, projednáváme, jak by se transakce dala upravit tak, aby se CMA neměla čeho obávat. Pro upřednostnění této práce se ve veřejném zájmu Microsoft a Activision shodli s CMA na zastavení soudního sporu, obě strany předložily společné odvolání Odvolacímu tribunálu.

CMA je dle prohlášení pro The Verge ochotné zvážit veškeré návrhy úprav transakce, což otevírá brány novým diskusím mezi britským regulátorem a Microsoftem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama