Capcom zvažuje zvýšení cen u svých herních titulů
i Zdroj: Capcom
Gaming Dragon's Dogma Článek Capcom zvažuje zvýšení cen u svých herních titulů

Capcom zvažuje zvýšení cen u svých herních titulů

Václav Brixí

Václav Brixí

18. 2. 2024 12:45

V rámci posledního zasedání o finančních výsledcích společnosti Capcom naznačilo vedení, že po vydání Dragon's Dogma 2 ponechají u nových titulů cenovku 70€.

Reklama

Tato zpráva se objevila v anglickém překladu záznamu z posledního zasedání, během kterého zástupci společnosti odpovídali na konkrétní otázky týkající se finančních výsledků. Mimo jiné zde padla i informace, že jsou zvažovány různé možnosti cenových strategií pro jejich doposud nevydané tituly. Respektive tituly, které budou vydány během následujícího fiskálního období začínajícího v dubnu.

Posledním velkým titulem společnosti Capcom v tomto období bude očekávané RPG Dragon's Dogma 2, které se nám dostane do rukou již 22. března a bude označeno cenovkou 69.99€. Její výši společnost obhajuje argumentem, že ceny napříč celým průmyslem stoupají a jednou z možností, která se nabízí, je právě revize ceny. I přes navýšení ceny, které bývá mnohými označováno za kontroverzní, zůstává vedení společnosti Capcom pozitivní a očekává, že se bude Dragon's Dogma 2 prodávat v miliónech.

Přihlédneme-li ke skutečnosti, že stále více studií navyšuje ceny svých prvotřídních titulů, nebylo by velkým překvapením, kdyby se touto cestou vydal i Capcom. Především, když má ve svém arsenálu značky, jako Monster Hunter nebo Resident Evil.

Sám prezident společnosti Haruhiro Tsujimoto se ostatně nechal na akci Tokyo Game Show slyšet, že jsou ceny her příliš nízké. Následně více rozvedl tuto problematiku a objasnil její dopad ne celý průmysl:

“Náklady na vývoj jsou asi stokrát vyšší než v dobách Famicomu (NES), ale cena softwaru se tolik nezvýšila. […] Je také potřeba zvýšit mzdy, aby bylo možné přilákat talentované lidi. Vzhledem k tomu, že mzdy rostou v celém odvětví, myslím, že možnost zvýšit cenu za produkt je zdravou formou podnikání.”

Naceňování nových titulů a jejich označování symbolem AAAA patří mezi nejpalčivější problémy dnešního video herního průmyslu. Navzdory nelibosti hráčů to však vypadá, že se změna nezadržitelně blíží a vyšší průměrná cena brzy bude, a pro řadu studií již je, každodenní realitou. Z určitého úhlu pohledu je tedy až s podivem, že se zrovna giganti, jako Capcom a Ubisoft, zapojují do této diskuse až nyní.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama