Čech vkročil do nejvyšší evropské ligy výborně. Za výkon byl vyhlášen hvězdou zápasu
i Zdroj: Wojciech Wandzel/Riot Games
Esport League of Legends Článek Čech vkročil do nejvyšší evropské ligy výborně. Za výkon byl vyhlášen hvězdou zápasu

Čech vkročil do nejvyšší evropské ligy výborně. Za výkon byl vyhlášen hvězdou zápasu

Jakub Kavka

Jakub Kavka

14. 1. 2024 14:30

Evropská League of Legends liga LEC zahájila svoji pouť sezónou 2024. V ní GiantX s českou midařskou nadějí Jackiesem vstoupili do zimního splitu vítězně.

Reklama

GiantX, celek který vznik fúzí Excelu a bývalého účastníka LEC – Giants, neměl před sezónou dle expertů výrazné předpoklady k úspěchu. Celek sice kombinoval známé a zkušené tváře jako Ignar nebo Odoamne, včetně českého marksmana Patrika, ale velký otazník byl nad junglí a midem. Mnozí experti a fanoušci považovali tuto část týmu za nečitelnou a slabou, i vzhledem k aktuální konkurenci. 

Peach v loňské sezóně sice měl záchvěvy skvělých výkonů, ale celkově jeho jungle nebyla nijak silná. O navenek velký risk se pokusili GiantX na midu, kde do svých řad povolali naši nastupující hvězdu Jackiese, který řádil v barvách českého celku Entropiq.

GiantX nechtěli při úvodním zápase proti Vitality zůstat pozadu a ukázat své kvality. Jejich soupeř chtěl rozhodně odčinit fatální pokus o evropský supertým z loňského roku a s papírově vyrovnanější sestavou nastavit nový směr. Zároveň souboj byl atraktivní pro české fanoušky.

Právě Jackies, nad kterým před zahájením sezóny pravděpodobně dle expertů visel největší otazník, započal svoji LEC premiéru skvěle. Opatrný začátek vystřídaly skvělé výměny na obou stranách, kdy oba celky se snažily kriticky zpomalit a porazit svého soupeře.

Jackies dokázal v několika soubojích prokázat se svoji Neeko dobré čtení hry a v kritických momentech pomoct svým spoluhráčům. GiantX přehráli Vitality lepším týmovým výkonem a zapsali tak první výhru v roce 2024. Odměnou za dobré výkony byl Jackies poté vyhlášen fanoušky Hráčem zápasu. Snad dobrý začátek pomůže naší nové naději získat sebevědomí a odvahu do dalších her.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama