Česká liga v EA SPORTS FC 24? Situaci objasnil Štěpán Hanuš z Ligové fotbalové asociace
i Zdroj: Electronic Arts
Gaming FC 24 Článek Česká liga v EA SPORTS FC 24? Situaci objasnil Štěpán Hanuš z Ligové fotbalové asociace

Česká liga v EA SPORTS FC 24? Situaci objasnil Štěpán Hanuš z Ligové fotbalové asociace

Jarmil Černý

Jarmil Černý

13. 9. 2023 17:45

Vypadá to, že ani velká změna názvu hry z FIFA 24 na EA SPORTS FC 24 bohužel nepřinese do hry českou ligu. Proč tomu tak je a jak vypadají jednání s Electronic Arts přiblížil Štěpán Hanuš z Ligové fotbalové asociace.

Reklama

Česká liga ve FIFA 24, nově pod názvem EA SPORTS FC 24, je dlouho omílané téma nespočtu českých hráčů populární fotbalové simulace. Nikoho však už výrazně nepřekvapí, že se ani tentokrát česká Fortuna:Liga do fotbalové hry od Electronic Arts nepodívá.

Vše, co víme o EA SPORTS FC 24: kdy vyjde, česká liga, cena
i Zdroj: Electronic Arts

Vše, co víme o EA SPORTS FC 24: kdy vyjde, česká liga, cena

Kdy vyjde FIFA 24 a EA SPORTS FC a na co se můžeme těšit. Kompletní informace o nových fotbalových hrách.

24. 8. 2023 10:50

Byť EA SPORTS FC 24 bohužel českou ligu do hry nepřinese, dle zajeté tradice se v ní opět objeví tři české týmy - AC Sparta Praha, SK Slavia Praha a FC Viktoria Plzeň. Proč se českou ligu nedaří do hry dostat a jak probíhají jednání s EA přiblížil pro portál Vortex Štěpán Hanuš, Project development manager v Ligové fotbalové asociaci, která má na starosti organizování českých profesionálních soutěží. 

Hanuš odpovídal na otázku, jak je to s nejvyšší domácí fotbalovou soutěží a její přítomností ve hře od EA. „Bohužel ne. Přesto, že náš hlavní záměr v téhle oblasti je českou ligu do hry dostat, dlouhodobě se o to snažíme, je postoj EA Sports v tomto neoblomný,“ přiblížil Hanuš dlouho probíhající jednání s vývojáři hry. „Pro vývojářské oddělení [EA pozn. red.] znamená každá liga nový náklad a v porovnání s tím, jaký přinášíme trh a možný potenciál, tak si to EA Sports stále vyhodnocuje jako nerentabilní,“ doplnil Hanuš.

Opět tak nezbývá než doufat, že se do příštího ročníku situace výrazně změní. Česká liga se ve hře naposledny objevila v ročníku FIFA 11, který vyšel 28. září 2010. Čekání se tedy protáhne minimálně na 14 let.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama