Esport FC 24 Článek Česko si volí nejlepšího virtuálního fotbalistu roku

Česko si volí nejlepšího virtuálního fotbalistu roku

Nicolas Heller

Nicolas Heller

2. 2. 2024 07:00

eRepre letos už počtvrté ve spolupráci s FAČR pořádá anketu eFotbalista roku. V minulých letech proběhlo vyhlášení ankety vždy v rámci galavečera Fotbalista roku v přímém přenosu České televize. Posledním vítězem této kategorie se stal Lukáš “T9Laky” Pour, jenž tuto cenu v dresu Plzně převzal již dvakrát v kariéře.

Reklama

Anketa eFotbalista roku byla premiérově představena veřejnosti v roce 2021, kdy se vůbec prvním vítězem stal hráč FCVP-eSports Lukáš „T9Laky“ Pour. Druhým držitelem této trofeje byl hráč pražské Sparty Jan „Emerickson“ Krupička, jenž si vůbec poprvé v rámci udělování cen mohl vychutnat i ovace přítomných diváků v rámci slavnostního galavečera. Posledním vítězem ankety byl opět T9Laky.

Česko si volí nejlepšího virtuálního fotbalistu roku
i Zdroj: eRepre, se svolením

Hráči jsou hodnocení za své výkony v celém roce 2023, tedy jak ve hře FIFA 23, tak i po vydání nové verze hry - EA Sports FC 24. Na trofej může pomýšlet hned několik hráčů. Mezi největší favority patří Matejs, vítěz e:LIGY, který reprezentuje tým Entropiq - Bohemians 1905. Velkým favoritem je také jeho bývalý týmový kolega MarioOoso. Ve hře jsou i další velmi známá jména virtuálních trávníků jako reprezentant pražské Sparty Seron nebo T9Laky, který by chtěl v rámci ankety zkompletovat hattrick.

O vítězi rozhodne objektivně sestavená porota, do které byli zařazeni vybraní hráči jednotlivých esportových týmů, manažeři týmů, zástupci herních i masových médií, organizátoři turnajů, streameři a influenceři. Celkem se porota skládá z více než 60 členů.

Jeden hlas bude stejně jako loni věnován fanouškům – ti budou mít možnost na Instagramu eRepre vybrat, komu jej přidělí. Společně tak s porotou rozhodnou o tom, kdo si odnese cennou sošku.

„Pro českou EA FC scénu je to stále velká událost, která v komunitě rezonuje. Jsem rád, že anketa se uděluje i v letošním roce. Doufám, že tomu tak bude i do budoucna, jelikož pro nás pro hráče je to obrovská motivace,“ řekl loňský vítěz ankety a současně hráč týmu Slavia eSports, T9Laky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama