Český hráč NEOFRAG byl vyhozen z týmu ITB, prý kvůli rozdílnému postoji k inkluzi
Esport Counter-Strike: Global Offensive Článek Český hráč NEOFRAG byl vyhozen z týmu ITB, prý kvůli rozdílnému postoji k inkluzi

Český hráč NEOFRAG byl vyhozen z týmu ITB, prý kvůli rozdílnému postoji k inkluzi

Michael Douša

Michael Douša

4. 8. 2023 11:13

Po pouhých třech týdnech NEOFRAG končí v Into The Breach, jeho budoucnost je nejistá

Reklama

Dne 3. srpna oznámil britský tým Into The Breach, že přetrhávají veškerou spolupráci s Adamem "NEOFRAG" Zouharem. Jako důvod uvedli radikálně rozdílné postoje k rovnoprávnosti a inkluzivitě, zvláště s ohledem na NEOFRAGovy komentáře a postoje.

Důvodem může být i to, že minimálně v minulosti měl Adam "NEOFRAG" Zouhar komentáře v západním světě považované za rasistické během hraní za český tým SINNERS, což se zdá jako obecně přijímaná teorie, vzhledem k tomu, že ITB žádný incident nezmínili nebo se možná akorát s britskými spoluhráči nepohodli v názorech o fazolích na toastech, jak satiricky glosují někteří uživatelé na Twitteru.

Spolupráce NEOFRAGa a Into The Breach trvala pouze kratičké tři týdny, do týmu se přidal po odchodu z evropské organizace OG během letní pauzy jako jedna z náhrad za Cai "CYPHER" Watsona. Za tuto dobu s týmem odehrál pět zápasů, z čehož se jim ani jeden nepodařlo vyhrát. Dva z nich byly dokonce na Play-In letošního IEM Cologne, kde hráli proti TheMongolz a Ninjas in Pyjamas. 

NEOFRAG je tak znovu volným hráčem bez týmu, možné je i to, že se vrátí zpět na česko-slovenskou scénu. Into The Breach teď tedy chybí pátý člen. Pro tým to ale není jediná změna, kterou si zrovna prochází, včera oznámil odchod i trenér Gustavo "⁠Juve⁠" Alexandre. Momentální sestavu tak činí 4 hráči, těmi jsou:

  • Thomas "⁠Thomas⁠" Utting
  • Joey "⁠CRUC1AL⁠" Steusel
  • Karol "⁠rallen⁠" Rodowicz
  • Aurimas "⁠Bymas⁠" Pipiras
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama