Čeští tvůrci Euro Truck Simulator 2 si za loňský rok přišly na tržby ve výši 766 milionů korun
Gaming Článek Čeští tvůrci Euro Truck Simulator 2 si za loňský rok přišly na tržby ve výši 766 milionů korun

Čeští tvůrci Euro Truck Simulator 2 si za loňský rok přišly na tržby ve výši 766 milionů korun

Radek Raudenský

Radek Raudenský

27. 10. 2022 17:02

Nové dodatky i pandemie koronaviru pomohly k lepším výsledkům.

Reklama

Českému studio SCS Software se nadále bohatě daří. Dle informací magazínu Lupa vykázalo české studio během loňského roku vyšší příjmy, než v roce 2020, a to i přes několikaletou absenci vydání nové hry.

Euro Truck Simulator 2 a American Truck Simulator společně s řadou svých doplňků zkrátka stále táhnou prodeje i tržby. Ty se měly zastavit na 766 milionech korun, v roce 2020 přitom tržby činily „pouze“ 557 milionů korun. Zisk tak vyrostl z 298 na 441 milionů korun. Dle Lupy mělo SCS Software 169 zaměstnanců a na mzdy padlo 109,4 milionů korun. Důvodem zvýšených tržeb je dodatečný obsah a pandemie koronaviru, jak samo SCS tvrdí.

Společnost vyvíjí herní série Euro Truck Simulator 2 a American Truck Simulator, doplňuje je o další funkcionalitu a dodatečný obsah. Naším záměrem je pokračovat v tomto směru i v dalších letech, jedná se o velmi stabilní byznys s potenciálem pro další růst. Celosvětový herní byznys díky pandemii vzrostl o desítky procent, což se projevilo i v našich finančních výsledcích.


Kupte si Euro Truck Simulator 2 se všemi rozšířeními a další hry za velmi příznivé ceny. Vše najdete na webu gamecamp.gg.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama