Čeští zástupci odchází ze sedmého hracího dne LEC bez výhry
i Zdroj: Wojciech Wandzel/Riot Games
Esport League of Legends Článek Čeští zástupci odchází ze sedmého hracího dne LEC bez výhry

Čeští zástupci odchází ze sedmého hracího dne LEC bez výhry

Michal Glückselig

Michal Glückselig

28. 1. 2024 23:59

Českým zástupcům se v rámci nejvyšší evropské League of Legends soutěže příliš nedařilo. Na své soupeře totiž v sedmém hracím dni nestačil ani jeden z nich.

Reklama

Team BDS 1-0 Team Heretics

V prvním zápase sedmého hracího dne LEC se mezi sebou utkal tým BDS a tým Heretics. První ze zmiňovaných celků měl již pro sebe pojištěnou účast v playoffs a tak se mohlo minimálně zpočátku zápasu zdát, že do hry vkročil ve vlažnějším tempu, než je pro něj obvyklé. Jakmile ale došlo na potyčky ve střední fázi hry, banda veteránů a bývalých hráčů G2 Esports na mladou krev z BDS přestávala stačit. Jediným světlým bodem byly výkony Martina “Wunder” Hansena na jeho Rumblovy, ani jeho dobře položené Equalizery ovšem nedokázaly BDS zastavit a ti si tak dokráčeli pro svůj šestý bod do tabulky.

SK Gaming 1-0 Team Vitality

Druhý duel vyslal do boje prvního z českých zástupců, Matyáše “Carzzy” Orsága. Ten se v barvách týmu Vitality vydal čelit nebezpečným SK Gaming, a to za využití kompozice určené do pozdních fází hry. Bohužel pro Vitality se jim ale povedlo zpackat veškeré akce v rané fázi hry a vedení zápasu se tak ujali SK Gaming. I přes zisk Barona se jim nicméně nepodařilo prorazit obranu týmu Vitality a ti tak po zázračně vyhrané potyčce získali dostatek času pro Carzzyho na Apheliovi a Vincenta “Vetheo” Berrié na jeho Corkim. Co už ale začínalo vypadat jako zápas, který ze strany Vitality nejde prohrát, se nakonec rozplynulo jako pára nad hrncem, a to díky nedostatečné koordinaci mezi hráči, kterým se nepodařilo najít vítěznou potyčku.

MAD Lions KOI 1-0 Fnatic

O nic více se nedařilo ani druhému českému zástupci Marku “Humanoid” Brázdovi. Ten společně s týmem Fnatic nezačal příliš dobře, když se na první pohled jednoduchý gank směrem na spodní linku zvrtl a soupeři z MAD Lions KOI si odnesli hned dva killy. Fnatic se přesto povedlo zápas stabilizovat a se španělskou organizací sehrávat vyrovnanou partii po dalších patnáct minut. Přehnaná agrese z jejich strany okolo dvacáté minuty je však znovu poslala do deficitu, když ztratili rovnou tři své hráče. Získanou výhodu MAD Lions KOI využili k postupnému zisku rovnou třech baronů, žádný z nich jim však nepomohl zápas ukončit. 

Při posledním útoku na bázi Fnatic navíc ztratili všechny své hráče a vše začínalo vypadat, že Humanoid se nakonec přeci jen dočká své výhry. Opět to ale byla přehraná agrese, která Fnatic nakonec stála celý zápas, když se místo stabilizování hry rozhodli zkusit celé utkání ukončit. Všichni hráči MAD Lions KOI se totiž stihli včas oživit a s útočícími Fnatic si poradit.

G2 Esports 1-0 GIANTX

Posledními českými zástupci, který se v sedmém hracím dni mohli dočkat výhry, byli Adam “Jackies” Jeřábek a Patrik “Patrik” Jírů v týmu GIANTX. Jejich soupeřem ovšem nebyl nikdo jiný, než dlouhodobá evropská jednička G2 Esports. GIANTX se přesto podařilo uhrát relativně solidní ranou fázi hry, na sympatické obehrávky ovšem nedokázali navázat správným pohybem po mapě, díky čemuž drželi G2 Esports zápas ve vyrovnaném stavu. Když to pak byli naopak oni, komu se podařilo potyčku vyhrát, GIANTX se kompletně rozpadli a během následujících pěti ztratili svůj nexus. 

Rogue 1-0 Karmine Corp

Závěrečné utkání nás vzalo na spodek tabulky, kde se proti sobě postavily dva momentálně nejhorší týmy z ligy, Rogue a Karmine Corp. Nejednalo se přitom o nikterak vyrovnaný, či špinavý duel. Rogue se s kompozicí určenou do pozdních fází hry podařilo převzít otěže zápasu ještě dříve, než napovídala síla jejich šampionů a francouzskou organizaci nepustili ke slovu. Ze zápasu si tak odnesli cenný bod, který jim pomůže v boji o postup do playoffs, zatímco Karmine Corp jakoukoli naději na postup zamezili. 

Pořadí týmů v tabulce vzhledem k sedmému hracímu dni 

1.Team BDS6-1
2.G2 Esports5-2
3.SK Gaming5-2
4. Fnatic4-3
4.MAD Lions KOI4-3
4.Team Heretics4-3
7.Team Vitality3-4
8.GIANTX2-5
8.Rogue2-5
10.Karmine Corp0-7
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama