Ciri v zaklínačském seriálu od Netflixu nebude hrát běloška
Zajímavosti Článek Ciri v zaklínačském seriálu od Netflixu nebude hrát běloška

Ciri v zaklínačském seriálu od Netflixu nebude hrát běloška

Jarmil Černý

Jarmil Černý

31. 3. 2023 11:32

V Netflixu asi našli předky Ciri v Zerrikánii.

Reklama

Autor úvodního obrázku - AndreCronos (DevianArt)

Před několika dny bylo odhaleno, kdo si zahraje zaklínače Geralta v připravovaném seriálu od Netflixu. Volba herce některé zklamala, ale většinou byli fanoušci připraveni dát seriálu ještě šanci. Nedávné odhalení konkurzu na další hlavní postavu - Ciri - ale většinu lidí, kteří tento seriál netrpělivě očekávají, pořádně zarmoutilo.

Navzdory popisům barvy kůže, které se v knížkách od A. Sapkowského několikrát objevují, to vypadá, že Ciri nebude běloška. Na webu www.nyt.org.uk, který pomáhá prosadit se mladým a začínajícím hercům, se totiž objevil konkurz právě na roli Ciri. Píše se v něm, že studio hledá "BAME" slečnu mezi 15 a 16 lety.

BAME je zkratka pro Black, Asian, Minority a Ethnic - v Netflixu tedy ještě sami nevědí, jakou rasu bude Ciri reprezentovat, je jen jisté, že to nebude běloška, tedy rasa, kterou popisují knihy. Už z tohoto výběru několika ras je cítit, že Netflix chce spíše splnit jakousi politickou normu, než že by studio mělo promyšlený příběh i s důvodem, proč Ciri nepředstavuje typického obyvatele Polska - tedy vlastně Cintry.

Na redditu r/witcher se okamžitě zvedla vlna nevole a fanoušci apelují na studio, aby si své rozhodnutí obsadit "ne-bílou" herečku ještě rozmyslelo. Jestli se jim přání splní, můžeme zatím jen odhadovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama