Cooler Master uvádí ryze vlastní počítačové zdroje XG Platinum
Hardware Článek Cooler Master uvádí ryze vlastní počítačové zdroje XG Platinum

Cooler Master uvádí ryze vlastní počítačové zdroje XG Platinum

David Jiránek

David Jiránek

2. 2. 2022 13:29

První řada zdrojů kompletně navržená jen na straně Cooler Masteru.

Reklama

Cesta vedoucí k finálnímu uvedení na trh byla dlouhá a zdroje, původně ohlášené jako XG Gold, jsou po mnoha změnách a vylepšeních konečně k dispozici v podobě XG Platinum a XG Plus Platinum.

„Naším cílem nebylo vytvořit něco ohromujícího, co lidé nepotřebují. Místo toho jsme chtěli přijít s tím nejlepším, co sami žádají,“ říká Stu Shen, vedoucí vývoje počítačových zdrojů.

Vývoj řady XG Platinum měl od počátku jeden velmi jednoduchý cíl složitější na provedení – navrhnout co nejlepší a nejtišší zdroj. Hlavním prodejním argumentem není jeho vyšší výkon oproti zdrojům jiných značek, ale lehkost, s jakou si poradí se standardními úkoly, spolehlivost a méně generovaného tepla a hluku. Jedná se přitom o plně modulární zdroj s certifikací 80 PLUS Platinum splňující směrnici Intel ATX 12V verze 2.53. Je vybaven tichým 135mm ventilátorem a využívá 100% japonské kondenzátory.

 

Cooler Master uvádí ryze vlastní počítačové zdroje XG Platinum

 

K dispozici je také verze XG Plus Platinum. Jde o stejně vysoce výkonný zdroj s několika vylepšeními v podobě ARGB ventilátoru a vestavěným informačním LED displejem. Všechny funkce jsou kompatibilní s aplikací MasterPlus+, prostřednictvím které mají uživatelé možnost monitorovat a přizpůsobovat vlastnosti mající vliv na výkon, jako jsou otáčky ventilátoru, ale také nastavit podsvícení a zobrazované informace na LED panelu v reálném čase.

Dostupnost

Zdroje Cooler Master XG Platinum i XG Plus Platinum budou k dispozici v 650W, 750W a 850W variantách v průběhu února 2022 za doporučené koncové ceny od 159,99 do 249,99 euro v závislosti na modelu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama