"Counter-Strike 2 je realita," tvrdí insideři. Co by nás mělo čekat?
Esport Counter Strike 2 Článek "Counter-Strike 2 je realita," tvrdí insideři. Co by nás mělo čekat?

"Counter-Strike 2 je realita," tvrdí insideři. Co by nás mělo čekat?

Michael Douša

Michael Douša

8. 3. 2023 20:33

Že by konečně nastal onen čas, na který všichni čekali?

Reklama

Že by konečně nastal onen čas, na který všichni čekali?

Vypadá to, že konečně můžeme přestat sledovat všechny možné konspirační blogy a hledat znamení i v čajových lístcích. Po updatu grafických ovladačů od NVIDIA to vypadalo, že se bude jednat o pouhý přechod CS:GO na nový engine Source 2 - obdobně, jako se tomu stalo třeba u DotA 2. V obdobném duchu se nesly zvěsti již prakticky několik let, tenhle update od NVIDIA to jedině podtrhnul.

 

 

Interní zdroje ale říkají něco nového, a je to ještě o něco bombastičtější. Nemělo by se totiž jednat o pouhý přechod CS:GO na nový engine, který by měl zlepšit grafickou stránku hry a její vizuální realističnost, naopak - má nás čekat hra s vlastním titulem, zatím však pouze pod pracovním názvem Counter-Strike 2. Zdroje hovořící pod podmínkou anonymity pak sdělily uznávanému investigativnímu esport novináři Richardu Lewisovi i některé další žhavé novinky.

128-tick servery? Samozřejmost. Valve ze zcela zjevných důvodů nechce zaostávat za svými přímými konkurenty v Riotu, kteří mají na kontě svoji obdobnou, ale trochu víc fantasy, střílečku VALORANT. Hráči CS2 by tak měli profitovat z lépe běžících 128tick serverů, což by mělo být dostupné již v betě. Té bychom se měli dočkat již v průběhu března, nejpozději 1. dubna. Doufejme však, že se vše stihne ohlásit již před aprílem. 

 

"Counter-Strike 2 je realita," tvrdí insideři. Co by nás mělo čekat?

První velkou vlaštovku přinesla NVIDIA...

CS2 by také mělo přinést nový matchmakingový systém. Ten by dle zdrojů měl učinit hraní na platformách třetích stran přebytečným. Valve si uvědomuje limity současného CS:GO matchmakingu, tedy dlouhé čekání na rank-upy a mnohdy velmi nevyvážené zápasy, co se ranků v různých týmech týče, proto na tomto prioritně pracovalo. Hraní na FACEITu by tak mělo být pro kvalitní herní zážitek už pouhou možností, nikoliv téměř nutností. Mělo by se v průběhu existence hry jednat o průběžně se zlepšující systém, v betě by měl být zatím matchmaking podobný současnému systému v CS:GO.

Celkem logickou otázkou je, zda nový engine nezhorší hratelnost pro hráče se zastaralejší technikou. Vzhledem k tomu, že si ne každý může dovolit prvotřídní herní mašinu za desítky tisíc, jedná se o celkem validní otázku. Dopad na postarší počítače lze očekávat, nicméně uklidňující myšlenkou může být ta, že Valve dlouhodobě razí ve svých titulech filosofii dostupnosti, která by měla zahrnovat i chudší hráče. Potenciální možnost osekat grafické výstřelky by tak měla snad být samozřejmostí.

Pakliže vám tedy současná iterace CSka přišla do značné míry zanedbávaná po developerské stránce, nyní asi víte proč. Anonymní zdroje podtrhly, že vývoj nové hry byl pro vývojáře prioritou, což posléze vedlo k menším časovým možnostem věnovaným současné hře, tedy CS:GO. Podle všeho ale už nyní byli do Valve pozváni někteří profesionální hráči CS:GO, kteří měli možnost dát na hru zpětnou vazbu, jejich identita či původ však zůstávají skryty. Je to však pozitivní krok vpřed - Valve zjevně má o esport komunitu zájem a chce slyšet její názor. Snad ho tedy vyslyší a nebude jejich názory brát jen jako určité neplacené křoví... 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama