[CS:GO] Rozhovor s kapitánem Astralis
Esport CS:GO Článek [CS:GO] Rozhovor s kapitánem Astralis

[CS:GO] Rozhovor s kapitánem Astralis

Michael Douša

Michael Douša

9. 6. 2018 14:04

Lukas "gla1ve" Rossander o Astralis, turnajích a Čechoslovácích.

Reklama

V posledních měsících sledujeme obrovský vzestup dánského celku Astralis. Během pouhých tří turnajů se vyhoupli do čela všech světových žebříčků, vystrnadili z prvního místa v hodnocení nejlepších týmů dlouhodobého lídra jménem FaZe Clan, a to vše pod svým vlastním vedením. (Astralis jsou v takto vrcholovém esportu jediným týmem, který se spravuje sám, všechny ostatní jsou pod nějakou organizací - pozn. aut.) Jak se jim to všechno povedlo? Co je dovedlo tak daleko? I na to jsme se zeptali kapitána týmu Astralis, Lukase "gla1ve" Rossandera.

[CS:GO] Rozhovor s kapitánem Astralis

V poslední době byli jako tým celkem potichu, když v tom jste náhle poskočili na první místo ve dvou velkých turnajích. Co to způsobilo? Provedli jste nějaké změny v týmu, které by to mohly ovlivnit?
Myslím, že je to mix mnoha věcí. Neudělali jsme žádné drastické změny v tom, jak hrajeme, ale maličko jsme pozměnili to, jak fungujeme mimo hru a jak se připravujeme na zápasy. Teď když jsme na akcích, všechno soustředění jde jenom a pouze na turnaj, máme vše zařízené profesionálně a přizpůsobené tak, jak nám to jenom šlo a vyhovovalo. Teď se to konečně začíná vyplácet.  Neznám lepší pocit než změnit něco mimo hru a pocítit výsledek ve hře samotné.
Nyní jste ESL Pro League šampiony, myslíte, že budete nyní kralovat CS:GO profesionální scéně? Jste nyní oficiálně nejlepší tým na světě, což je titul, který byl dlouho v držení FaZe, považujete je za největší rivaly?
Věřím, že jsme to první místo dobyli ve velkém stylu. A říct, kdo bude naším největším rivalem po zbytek roku je velice obtížné. Myslím, že o druhé místo na světě bude sveden krutý boj mezi severoamerickými týmy (Cloud9, Liquid a SK) a pak tu máme týmy jako FaZe, NaVi a fnatic v Evropě, které v tuto chvíli působí jako nejlepší týmy ve svém regionu.
No a samozřejmě se jako Čech musím zeptat co si myslíte o českých a slovenských hráčích? Jmenovitě oskar, STYKO nebo Guardian.
Všichni tři hráči hrají v jedněch z nejlepších týmů na světě a udělali pro to obrovský kus práce. Hráč jako oskar je přesně ten typ, proti kterému opravdu nesnáším hrát, protože je si tak šíleně vědom všeho, co se kolem něj děje a je jeden z mála hráčů na světě, kteří ovládájí umění nenechat se uspat na vavřínech, nic je nepřekvapí. Styko je úžasný support hráč, který si zaslouží jenom to nejlepší. Vím, že se na něj snášel hate ze strany komunity, ale jsem si naprosto jistý, že bude v pohodě a pevně věřím, že si svůj post tvrdě vybojoval a jednoznačně si ho zaslouží. No a Guardian je hráč, který nám zbořil všechny sny o vítězství na IEM Sydney. Je až moc dobrý v udržení si své pozice, ze které zastaví všechno, o co se protější tým pokusí. Je to spíše "obranný" AWP hráč, ale když se rozehřeje, nikdo se ho ani nedotkne.

V tuto chvíli čeká Astralis boj o pohár ECS Finals v Londýně, my jim tímto držíme palce a děkujeme za rozhovor!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama