Čtvrtá kvalifikace je u konce, kterých 16 týmů nakonec postupuje do skupinové fáze?
Esport Valorant Článek Čtvrtá kvalifikace je u konce, kterých 16 týmů nakonec postupuje do skupinové fáze?

Čtvrtá kvalifikace je u konce, kterých 16 týmů nakonec postupuje do skupinové fáze?

Aleš Pelc

Aleš Pelc

20. 12. 2022 17:29

Podívejme se na průběh čtvrté kvalifikace, úspěch nováčků knife talk a v neposlední řadě složení skupin Grunex Challenge.

Reklama

Máme za sebou poslední, čtvrtou kvalifikaci Grunex Challenge, a s radostí vám tedy můžeme představit celou postupující šestnáctku týmů, které si ve skupinové fázi a následně v play-offu zahrají až o 55 tisíc korun!

Nejprve se ale podíváme na průběh samotné 4. kvalifikace, ve které se o poslední šanci na postup pokusilo 16 týmů.

Nečekanou hvězdou kvalifikace je rozhodně tým knife talk, který se v turnaji objevil úplně poprvé právě v této kvalifikaci, a rozhodně zanechal skvělý dojem! První zápas pro ně byl naprostá hračka – se skóre 13:1 se tak mohli posunout do dalšího kola, kde se opět setkali s výhrou, tentokrát 13:6. Tým Wheelchair Gaming jim ve 3. kole dal zabrat trochu více, nakonec ale knife talk opět vyhráli, a to 13:9, čímž se dostali až do finále. Tam dali týmu LanPartyHotel jen o jedno kolo více než předchozím protivníkům, a tak se nakonec se skóre 13:10 stali vítězi této kvalifikace.

LanPartyHotel po eliminaci v 2. kole 3. kvalifikace zkusili štěstí znovu v kvalifikaci čtvrté, a tentokrát se opravdu zadařilo! V prvním kole svedli těsný boj, ale nakonec uspěli hned v prvním prodloužení s výhrou 14:12. Dalším protihráčům pak darovali čím dál méně kol, konkrétně skončili se skóre 13:5 a 13:3. Jejich vítězná série však skončila proti týmu knife talk, a tak se nakonec umístili na 2. místě.

Tým Jen tak se také poprvé v tomto turnaji objevil až v této kvalifikaci a ačkoli měl zápasy trochu těsnější, k výhrám to stačilo. Po hrách se skóre 13:8 a 13:10 získali proti LanPartyHotel pouze 3 kola, čímž se posunuli do hry o 3. místo; tam se ale opět zadařilo a 3. místo si se skóre 13:10 opravdu vybojovali.

WheelchairGaming si udělali tour všemi kvalifikacemi, kde vždy skončili ve třetím kole; jejich dlouhá cesta se však vyplatila – v této kvalifikaci se totiž prvními dvěma koly prokousali s dvěma výhrami 13:10. Ve třetím kole je knife talk poslali do zápasu o 3. místo, kde je pak tým Jen tak porazil. Se čtvrtým místem tak ale stejně získávají místo ve skupinové fázi.

 

Co čekat od skupinové fáze? 

 

Skupina A: Enterprise esports, GateGuards, Farmers, WheelchairGaming

První ze skupin se pravděpodobně stane dominantou střelců z Enterprise. S nejlepším seedem z kvalifikací bude chtít Cantzerova parta pokračovat ve svém winstreaku a potenciální cestě za titulem. Nemesis z první sezóny – Bývalý tým Entropiqu, se tentokrát neúčastní a Enterprise tím pádem mají o jednoho nepříjemného soupeře méně. Přesto si musí dát pozor i na aktuální trojici rivalů. GateGuards kombinují české a ukrajinské herní schopnosti a moc dobře se ví, jak aimově silní dokážou být hráči z východních zemí. Jak tato namixovaná sestava pod vedením zkušeného místního ingame leadera boNga bude fungovat pod tlakem ve skupinové fázi, se dozvíme už za pár dní. Z mrtvých vstalí Farmers a WheelchairGaming budou pravděpodobně cílit jen na druhou postupovou příčku, jednoduchá cesta k tomu ale rozhodně nepovede. 

 

Skupina B: Cryptova, dohaje, Squadra, Jen tak 

Cryptova je druhou velkou tuzemskou organizací, která se aktuální Grunex Challenge účastní. Podle toho jsou také Ostravané na turnaj naladěni. Z kvalifikace mají krásné druhé místo, které jim vyneslo velice příjemné soupeře do skupiny B. Jejich konkurenty jsou tři mixy, které sice kdykoli mohou překvapit, ale velké úspěchy se u nich asi neuvidí. Půjde tedy opět spíše o to, komu se podaří zaujmout druhý postupový slot do play-off, než že se bude konat velkolepý souboj o prvenství. 

 

Skupina C: NPC Gang, To je jasný, Not Afraid, Lan Party Hotel 

Střetnutí této čtveřice může dopadnout naprosto jakkoliv, vyrovnanější skupina by se velice těžko tvořila. Každý z účastníků skupiny C čeká na svůj moment slávy, který se jim příliš nedostává. Nyní tak mají příležitost se prosadit. Nejvíc by to potřebovala sekce LanPartyHotelu, které se i přes nemalá očekávání při svém vzniku na tuzemské scéně nedaří. 

 

Skupina D: Big Impact, Hazarderz, knife talk, EZW1N 

Šestnáctku nejlepších uzavírají mimo jiné i dva vítězové kvalifikací – mixy knife talk a EZW1N. Výkony tohoto páru budou klíčové pro vývoj celé skupiny. Zatímco nadějný tým Hazarderz kvůli němu může přijít o příjemný postup, záškodníci z Big Impact by nesehranosti mixů mohli zneužít a otočit tím celý průběh vzhůru nohama. Jaká ale bude realita se není tvrdit nedá a vše ukáže až čas. 

 

Skupinovou fázi Grunex Challenge ve Valorantu můžete sledovat na streamech od soboty 10. prosince. Zprostředkuje je pro Vás spajKK, TIXI a Astatoro, samotné vysílání poběží na kanále grunexcom.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama