Čtvrtfinále Sazka eLEAGUE: Brute pohořeli, eSuba rozdrtila Sampi
Esport CS:GO Článek Čtvrtfinále Sazka eLEAGUE: Brute pohořeli, eSuba rozdrtila Sampi

Čtvrtfinále Sazka eLEAGUE: Brute pohořeli, eSuba rozdrtila Sampi

Michael Douša

Michael Douša

6. 6. 2020 16:21

Čtvrtfinálové zápasy přinesly mnohá překvapení.

Reklama

V sobotu 6. 6. jsme se konečně dočkali play-off jarního splitu Sazka eLEAGUE. V prvních dvou zápasech dne jsme viděli čtvrtfinále, nejprve mezi Brute a RAMS a posléze mezi Sampi a eSubou.

Brute vs. RAMS

Tato BO3 série nás zavedla na Dust II, jenž si vybral tým Brute, poté na Mirage, výběr RAMS a nakonec na decider Inferno.

Dust II začal pistolemi pro RAMS a velmi dominantní sérií vítězství a první kolo, kde Brute měli početní výhodu, bylo kolo sedmé. To jim přineslo i první bod, RAMS se ale nenechali zastavit. Mikkel "Flip1" Gelver a jeho AWP dávalo Brute hodně zabrat a Flip1 si po deseti kolech držel vynikající skore 15 killů ku 3 smrtím. Naštěstí pro Brute se jim podařilo zvrátit velmi nepohodlné skore 9-1 a zakončili tak první polovinu s nevýhodou pěti kol 5:10. Druhá polovina začala téměř stejně dominantně jako ta první a několik po sobě následujících rushů na B site ze strany RAMS dokázalo zničit Brute a posunout tento mezinárodní mix na pokraj vítězství. Brute se poté podařilo uzmout už jen dvě další kola a RAMS uzavřeli s přehledem mapu týmu Brute 16:7.

 

Mirage začala pistolemi RAMS a opět si sebrali dominantní další tři kola, pak je ale Brute pozastavili a po dalších dvou vítězných kolech evropského mixu se Brute vložili do hry všemi silami a díky konstantním killům kapitána Karla "fredi" Královce a Filipa "AJTT" Dolenského se jim podařilo první polovinu uzavřít s lehkou výhodou 8:7 a dočkali jsme se tak úplně odlišného scénáře než na první mapě. I druhé pistole si vzal svou velmi agresivní hrou tým RAMS a přičetli si tak prozatímní statistiku 4 vyhraných pistolových kol ze 4. Druhá polovina však připomínala druhou polovinu první mapy - RAMS vyhráli pistole a pak už nedali Brute nejmenší šanci. Dominantních 16:9 pro RAMS.

Sampi vs. eSuba

Začali jsme na Vertigu, jako výběr Sampi, poté se pokračovalo na Overpassu a jako decider  zbyla Mirage.

Vertigo znamenalo velmi hořké překvapení pro Sampi. ESuba si uzmula první pistole a následující kolo, Sampi se však ujali dalších dvou kol a dorovnali, poté došlo ke krátkému střídání vítězství, z nějž ale vyšla vítězně eSuba. Ti nakonec prodloužili svůj náskok až na dvojnásobek bodů Sampi, dostali jsme se tak na skore 6:3, které eSuba zvedla až na 8:3, a to především díky vynikajícím výkonům Erika "TheElive" Sitha. Následně přišel vzestup Sampi, kteří zdvojnásobili své body, nepodařilo se jim ale modrou krev úplně dorovnat - první polovina skončila s výhodou pro eSubu 9:6. V druhé polovině už byli ale modří tak dominantní, že Sampi i přes značnou formu, kterou ukázali v úvodní fázi, vyhráli pouze jedno další kolo a eSuba jim tak uzmula jejich vlastní mapu a vyhráli tak 16:7.

 

Druhou mapou byl Overpass výběrem eSuby a eSuba otevřela kvalitními pistolemi a následnými třemi koly, která jim tak zajistila čtyřbodový náskok. Možná by to bylo i více, byl to ale Martin "bery" Beránek, který clutchem získal pro Sampi první bod, který započal jejich vzestup. Málem se jim podařilo dorovnat eSubu, ale ta získala sérii pět kol a opět zářil Erik "TheElive" Sith. První polovinu ale uzavřeli Sampi dvěma vítězstvími, která vystřídala dvě vítězství eSuby. 10:5 pro eSubu a Sampi měli strach. Druhou polovinu započali opět muži eSuby a po krátkém přerušení ze strany 2 vyhraných kol Sampi se dostali na hranici match pointu - 14:8. Sampi se ale jen tak nenechali potupit a vytáhli své body na dvě cifry, a to zásluhou Dominika "Fraged" Herze a jeho věrného AWP, naopak však chyběl Zdeněk "daxen" Dušek, který za svým týmem killy trochu zaostával. Pak ale eSuba přišla s nečekaným a uzavřeli i druhou mapu 16:10.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama