"Cyberpunk 2077 se od dema změnil" říká jeden z vývojářů
Gaming Článek "Cyberpunk 2077 se od dema změnil" říká jeden z vývojářů

"Cyberpunk 2077 se od dema změnil" říká jeden z vývojářů

Radek Raudenský

Radek Raudenský

26. 6. 2019 11:39

Nejedná se ale o změnu v základech hry.

Reklama

Cyberpunk 2077 je snad tou nejočekávanější hrou příštího roku. Dočkali jsme se již jednoho gameplay videa, ve kterém jsme mohli vidět mnoho mechanik a utvořit si názor, jak bude toto sci-fi RPG vypadat. Podle quest designera Mateusze Tomaszkiewicze je ale nyní Cyberpunk celkem dost odlišný oproti tomu, co jsme v demu viděli.

Podle něj se nic neměnilo na úplných základech hry – Cyberpunk je a bude stále first-person RPG s velkým otevřeným světem a silně role-play založenou hrou.

Stále hru dolaďujeme a snažíme se, aby gameplay byl více cool. Demo, které jsme ukázali minulý rok, představilo pouze malý kousek z celé hry. Neukázali jsme například to, jak celá hra sedí do otevřeného světa. Stále je tu spoustu věcí, na kterých pracujeme a také velké množství mechanik, které jsme veřejnosti ještě neukázali. Troufám si ale říct, že hra je velmi odlišná od toho, co jsme veřejnosti ukázali minulý rok.

Tomaszkiewicz také tvrdí, že systém souboje je v Cyberpunku umístěn mezi arkádou a simulátorem.

Cyberpunk je RPG, máme tu tedy statistiky, výši poškození, nepřátelské statistiky atd. Není to tedy tak super realistické jako simulátor druhé světové války, kde dostanete zásah a jste automaticky mrtví. Zase si ale nemyslím, že by se náš systém dal přirovnat k arkádám jako Borderlands či Bulletstorm. V naší hře se budete muset krýt a nemůžete mezi nepřáteli jen tak proskákat. To půjde, jen pokud si za svou zbraň zvolíte něco na souboj zblízka, jako například katanu, kterou jsme ukazovali již minulý rok. Zkrátka za mě je to něco mezi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama