Cyberpunk 2077 si v budoucnu možná zahrajete i na mobilu
Gaming Cyberpunk 2077 Článek Cyberpunk 2077 si v budoucnu možná zahrajete i na mobilu

Cyberpunk 2077 si v budoucnu možná zahrajete i na mobilu

Dominika Hudcová

Dominika Hudcová

30. 3. 2024 17:00

Mobilní hry jsou v dnešní době skvělým způsobem, jak oslovit i širší publikum než pouze zaryté fanoušky gamingu na počítačích či konzolích. CD Projekt Red proto momentálně aktivně zkoumá nové příležitosti v této oblasti. Dočkat se můžeme nejen dalších mobilních spin-offů ke hře The Witcher, ale možná i samotného Cyberpunku.

Reklama

I když je vydání hry na mobil povětšinou pouhá sázka, zda se bude jednat o propadák nebo úspěšný titul, je to rozhodně cesta, jak zaujmout širší publikum. Pro jejich spuštění nepotřebujete výkonné a mnohdy opravdu drahé stroje a málo kdo z mladších generací nemá chytrý telefon.

CD Projekt Red oznámil, že ukončuje podporu hry Gwent: The Witcher Card Game a  zastavuje provoz hry The Witcher: Monster Slayer, která byla pro Android i iOs dostupná pouze od poloviny roku 2021. Ale přes to, že historie polské vývojářské společnosti s mobilními hrami byla spíše kolísavá, vývojáři potvrdili, že jejich ambice v této oblasti rozhodně nekončí.

Jejich dvě cenné licence ke tvorbě dle Zaklínače od Andrzeje Sapkowského a Cyberpunku od Mikea Pondsmitha se tak nabízí jako možnosti. Zatímco Zaklínač již mobilních spin-offů obdržel sedm, Cyberpunk se zatím nedočkal žádného. Samotný generální ředitel na otázku, zda zvažují svá duševní vlastnictví licencovat pro mobilní vývojáře, odpověděl kladně a oznámil, že o takové příležitosti usilovali a novinky oznámí až přijde čas.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama