Další konkurence Steam Decku? Sony vyvíjí handheld závislý na PlayStation 5 a internetu
Gaming Článek Další konkurence Steam Decku? Sony vyvíjí handheld závislý na PlayStation 5 a internetu

Další konkurence Steam Decku? Sony vyvíjí handheld závislý na PlayStation 5 a internetu

Josef Ventrča

Josef Ventrča

19. 4. 2023 16:39

Spekulace o novém zařízení od Sony se potvrzují. PlayStation Q Lite je ve výrobě.

Reklama

Server Insider Gaming, za kterým stojí respektovaný novinář Tom Henderson, sdílel informace o tom, že Sony má údajně pracovat na novém PlayStation handheldu s kódovým označením Q Lite. Podle zjištěných informací bude k jeho používání nutné vlastnit konzoli PlayStation 5, jelikož zařízení má využívat funkci Remote Play.

Nový herní přístroj umožní adaptivní streamování v rozlišení až 1080p s obnovovací frekvencí 60 FPS a bude vyžadovat neustálé připojení k internetu. Co se týče fyzických vlastností konzole, první prototypy ukazují, že bude vypadat podobně jako ovladač DualSense, ale s obrovským 8palcovým dotykovým LCD displejem uprostřed. Zařízení má adaptivní triggery s haptickou zpětnou vazbou a nebudou chybět ani klasické vymoženosti kapesních počítačů - tlačítka pro ovládání hlasitosti, stereo reproduktory, vstupní audio konektor a podobně.

Podle informací serveru Insider Gaming je Q Lite ve fázi kontroly kvality a jeho vydání je naplánováno před uvedením PlayStation 5 Pro na trh a po odnímatelné diskové mechanice ke konzoli.

Více hardwaru od Sony

Jak již dříve na Twitteru zmínil zasvěcený pracovník v oboru Jeff Grubb, společnost Sony plánuje oznámit takzvanou druhou fázi životního cyklu PS5, což má být narážkou na rozšíření herního seznamu. Toto označení do značné míry platí i pro hardwarovou nabídku, neboť v krátké době má být vydána nová odpojitelná disková jednotka pro PlayStation 5, Project Nomad (bezdrátová sluchátka), Project Voyager (bezdrátová náhlavní souprava) a Q Lite (handheld). PlayStation 5 Pro by měl být podle všeho dostupný o prázdninách 2024.

Poslední dobou se s handheldy roztrhl pytel. Po loni vydaném Steam Decku, letos začátkem dubna ASUS oznámil vlastní kapesní konzoli s názvem ROG Ally, která má být přímou konkurencí zařízení od Valve. Podle magazínu Game Rant chystaný PlayStation Q Lite však nemá konkurovat ani jednomu z nových výkonných zařízení. A těžko říct, jestli dokáže být sokem i roky osvědčenému, ale již zastaralému Nintendu Switch, vzhledem k nutnosti neustálého připojení k internetu, aby bylo možné spouštět streamované hry

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama