dalsi-prodej-lcs-tymu-gravity-gaming-prodan-za-1-milion
Esport Článek Další prodej LCS týmu. Gravity Gaming prodán za $1 milion!

Další prodej LCS týmu. Gravity Gaming prodán za $1 milion!

Ondřej Sirovátka

Ondřej Sirovátka

3. 1. 2016 00:40

Nadcházející sezóna jak Evropské tak Americké LCS bude plná nově utvořených týmů.

Reklama

Nadcházející sezóna jak Evropské tak Americké LCS bude plná nově utvořených týmů. Když pomineme kvalifikované organizace přicházející z Challenger Series. V této off-seasone své buď zakoupené nebo těžce vydřené LCS spoty úspěšně prodali hned 4 týmy, jmenovitě Team Dignitas EU, Gravity Gaming, Team Coast a Team8.

Toto číslo jistě nebude konečné, další 3 týmy stále hledají pro svůj spot v nejvyšší League of Legends lize kupce. Stejně jako předchozí transakce, i prodej Gravity Gaming byla otázka přibližně 1 milionu USD. Nový majtel Gravity Gaming je prozatím neznámý, ale podle zdroje nebyl nikdy dřív do esport průmyslu zapojený.

Je to tedy po nově utvořeném týmu NRG Esports (NA LCS), vlastněným investorskou skupinou za kterou stojí splumajtelé basketbalového klubu Sacramento Kings další případ vstupu investora z odlišného odvětví. Zvýšenému zájmu se není co divit, v esportu se točí rok od roku více peněz. Podle výzkumné společnosti SuperData Research to je letos celosvětově $748 milionů s prognózou, že v roce 2018 to bude již $1,9 miliardy. S rostoucí investicí Severní Amerika spolu s Evropu tvoří 52% , zatím co Asie stagnuje.

Jako další důkaz o tom, že se esport stává mainstream záležitostí může sloužit i nová reklama na iPhone 6S, ve které se sice udiveně ptají "To je teď sport?", nic to však nemění na faktu, že se esport dostal do reklamního spotu takové firmy, jako je Apple Inc.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama