Další rána pro Twitch. Kick se objeví na monopostech Formule 1
Zajímavosti Článek Další rána pro Twitch. Kick se objeví na monopostech Formule 1

Další rána pro Twitch. Kick se objeví na monopostech Formule 1

Josef Ventrča

Josef Ventrča

26. 7. 2023 07:16

Konkurence Twitche bojuje o pole position.

Reklama

Loga a zelené zbarvení streamovací platformy Kick se objeví na vozech stáje Alfa Romeo Sauber F1 během Velké ceny Belgie ve Spa-Francorchamps. O novém designu sportovních vozů informovala společnost na svém twitterovém profilu. Alternativa populárního Twitche podporovaná společností Stake se v posledních měsících snaží co nejvíc zviditelnit. Daří se jí to i díky přetažení velkých streamerů jako xQc, Amouranth, Hikaru nebo WestCOL. Nutno uznat, že její marketingová strategie se zatím vyplácí, jelikož je často vidět na internetu, a nyní se objevuje i mimo něj.

Logo Kick se na monopostech stáje Alfa Romeo objevilo už v minulosti. Nikdy však nebylo takto výrazné a se speciálním zbarevním. Nalepením loga však akce nekončí. Bez povšimnutí nezůstal ani na vozidlech zaznamenaný odkaz na odměnovou politiku platformy, tzv. 95 na 5. To znamená, že streameři obdrží 95 procent ze svých příjmů z předplatného, zatímco Kick si vezme pouhých 5 procent. To je jedna z předních výhod služby proti konkurenci, jako jsou Twitch nebo Youtube, která si od tvůrců obsahu bere 30 až 50 procent. „Vtipné je, že na auto skutečně nalepí rozdělení příjmů 95:5,“ upozornil jeden ostřílený fanoušek. „Twitch by to nikdy neudělal,“ reagoval další. Vesměs reakce fanoušků závodní stáje byly pozitivní, a lidé si zejména chválili designové provedení vozidel kombinující typickou rudou barvu s černou a zelenou.

Reklama na prestižní Grand Prix

Firma Stake, zaměřená na hazardní hry, je stálým sponzorem závodního týmu Alfa Romeo Sauber F1. Jelikož je i vlastníkem streamovací služby Kick, tak se podobně jako při letošní Velké ceně Austrálie domluvila na výměně loga na vozidlech. Zrovna výběr belgického okruhu je velmi chytrým tahem, jelikož se jedná o jednu z nejsledovanějších Grand Prix, která má vysokou prestiž a dlouholetou tradici.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama