Další úpadek EG: Končí spolupráce s ESL, Major budoucnost jim bere bývalý hráč
i Zdroj: Copyright: Igor Bezborodov, ESL FACEIT Group
Esport CS 2 Článek Další úpadek EG: Končí spolupráce s ESL, Major budoucnost jim bere bývalý hráč

Další úpadek EG: Končí spolupráce s ESL, Major budoucnost jim bere bývalý hráč

Michael Douša

Michael Douša

24. 12. 2023 13:30

Evil Geniuses jakožto obrovská esportová organizace se blíží svému neslavnému konci. Kromě zvěstí o nelidském zacházení se zaměstnanci již nyní vyplouvají na povrch jejich neúspěchy na poli turnajů.

Reklama

Evil Geniuses, ačkoliv jednu dobu byli jednou z nejbohatších esportových organizací, v tuto chvíli směřují k úpadku. Jejich Counter-Strike divize se prakticky rozpadla - dva hráči se přesouvají do NRG, další dva odešli do Nouns. A vypadá to, že nemají ani žádné plány na obnovu. Evil Geniuses, kteří byli součástí Louvre Agreement, jenž jim zajišťoval místo na každém ESL Pro League i dalších soutěžích, od smlouvy odstupují.

Ovšem na rozdíl od BLASTu, jejich místo nikdo neodkupuje. Tohle se jednoduše přenechá do rozdělovaných míst podle ESL World Rankingu, takže trvale se nikdo na ESL Pro League nevydá. Pro diváky to ovšem bude spíše úleva - EG se pravidelně ukazovali na posledním místě i přesto, že byli ve skupinách smíchaní s týmy z druholigových kvalifikací.

Další sůl do rány nyní přináší kvalifikace na RMR turnaj, který sám o sobě funguje jako kvalifikace na Major. EG odstupují, takže na jejich místo se dostaví Wildcard - sestava, kterou nyní vede Kanaďan Peter “stanislaw” Jarguz, který jetšě letos v dubnu reprezentoval vedlejší sestavu EG Black. 

EliGE | Complexity; Copyright: Adam Lakomy, ESL FACEIT Group
i Zdroj: Copyright: Adam Lakomy, ESL FACEIT Group
EliGE | Complexity; Copyright: Adam Lakomy, ESL FACEIT Group

Severoamerická valifikace na RMR turnaj bude sestávat z 16 týmů, přičemž mezi známější jména patří třeba Complexity, M80 či Nouns, jinak pravděpodobně uvidíme spíše druholigové týmy, které postoupí z otevřené online kvalifikace. Do akce se pustí 12. ledna, kdy zabojují o vidinu místa na historicky prvním CS2 Majoru v Kodani.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama