David „frozen“ Čerňanský vyhrál evropskou kvalifikaci na Thunderpick World Championship
i Zdroj: HLTV.org
Esport CS:GO Článek David „frozen“ Čerňanský vyhrál evropskou kvalifikaci na Thunderpick World Championship

David „frozen“ Čerňanský vyhrál evropskou kvalifikaci na Thunderpick World Championship

Jarmil Černý

Jarmil Černý

13. 8. 2023 21:36

David „frozen“ Čerňanský společně se svými spoluhráči z týmu MOUZ porazil ve finále evropské kvalifikace na Thunderpick World Championship soupeře z Německa a kromě peněžní výhry 20 tisíc dolarů se raduje také z postupu na celosvětové finále.

Reklama

Frozen navíc nebyl jediným Čechem v turnaji, pozvánku obdržely také známé domácí týmy. Nejdál se dostali SINNERS a Sampi, oba týmy došly do třetího kola. Hříšníci bohužel nestačili na ukrajinskou organizaci Monte, Sampi vyřadili právě MOUZ.

MOUZ se v čele s Davidem „frozen“ Čerňanským následně probojovali až do samotného finále celé kvalifikace, kde přehráli Berlin International Gaming. Úvodní Mirage zvládli hladce 16:7, na Ancientu se šlo až do prodloužení. Hlavním tahounem byl během celé série právě frozen, skvělý výkon ale předvedli i jeho spoluhráči Jimi „⁠Jimpphat⁠“ Salo a Ádám „torzsi⁠“ Torzsás. Na druhé straně výrazně vzdoroval pouze David „prosus⁠“ Hesse, který obvykle nepatří k zrovna nejvýraznějším hráčům berlínské organizace.

Na navazující Thunderpick World Championship se ale podívají oba finalisté, evropská kvalifikace totiž nabízela dva sloty. Výrazně větší radost z výsledku finále ale rozhodně budou mít MOUZ, jelikož si díky vítězství připsali finanční odměnu v podobě 20 tisíců dolarů, což je více jak 400 tisíc korun. Velkolepé celosvětové finále této série posune finančními odměnami laťku ještě o kus výše. Během velkého vyvrcholení se rozdá 500 tisíc dolarů, v přepočtu tedy zhruba 11 milionů korun. Na MOUZ a BIG už zde čekají pozvané týmy ENCE a Heroic, z americké kvalifikace si naopak vybojovali místo Wildcard Gaming a M80.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama