Dlouhý první den skončil úspěchem pro OG
Esport Counter-Strike: Global Offensive Článek Dlouhý první den skončil úspěchem pro OG

Dlouhý první den skončil úspěchem pro OG

Michael Douša

Michael Douša

5. 2. 2023 13:32

Sobota přinesla velké množství her, některé dopadly předpokládaně, jiné měly opravdu zajímavý obrat

Reklama
Sobota přinesla velké množství her, některé dopadly předpokládaně, jiné měly opravdu zajímavý obrat. Velmi příjemně překvapili OG, naopak Ninjas in Pyjamas zřejmě potřebují více času na nalezení komfortu v čerstvě změněné sestavě. 

Zápas Faze proti Spirit měl velmi jednostrannou první mapu, na které evropský tým nedal svému protějšku šanci skóre nijak obrátit a Ancient tak FaZe zakončili 16-5. Na druhé mapě, Nuke, Spirit zabojovali a dostali se až do dvojciferného skóre, bohužel i tento pokus byl překažen, a tak i druhá mapa skončila ve prospěch FaZe 16-12. 

Paralelně probíhal zápas Vitality vs. NiP, který též skončil 2-0, tentokrát pro francouzský tým Vitality. I přes prvotní lehký náskok NiP v první mapě, byli vcelku rychle předehnáni Vitality a nebyli schopni náskok dostatečně zkrátit, Mirage tak skončil 16-10 pro Vitality. Na Infernu se ze záačátku malého náskoku zhostili Vitality a onen náskok poté dále prodlužovali, mapu ukončili 16-9.

Poslední zápasy prvního dne byly IHC proti Team Liquid a OG vs. MOUZ, kdy IHC prohráli 0-2 proti Team Liquid. Na první mapě i přes velký počáteční náskok IHC byli američané v druhém poločase schopni mač otočit a Inferno tak zakončit 16-13, ve druhé mapě bylo IHC zabráněno vyhrávat kola protihráči a bohužel pro mongolský tým Overpass skončil 16-6 opět pro Team Liquid. 

Dlouhý první den skončil úspěchem pro OG

Photo credits: Adela Sznajder, ESL Gaming

Jediný zápas dne, který se dostal do třetí mapy, byl napínavý souboj OG a MOUZ, který i přes výhru MOUZ první mapy skončil výhrou OG a Adam “NEOFRAG” Zouhar se po dlouhé době stává prvním Čechem, co na LAN porazil slovenského Davida “frozen” Čerňanského. Druhá i třetí mapa zápasu byly neuvěřitelně těsné, Overpass skončil 16-13 pro OG a Mirage se protáhl do dvou přesčasů, ve kterých po pozoruhodném souboji znovu vítězí OG, tentokrát 22-19 a postupují tak dál.

Všechny týmy čekají další hry v příštích dnech, dnes čeká FaZe hra proti G2, Team Liquid proti NaVi, zbytek týmu musí ještě chvíli počkat.

 

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama