Do finálového dne se podívají Enterprise i Hazarderz, Cryptova čtvrtfinále nezvládla
Esport Valorant Článek Do finálového dne se podívají Enterprise i Hazarderz, Cryptova čtvrtfinále nezvládla

Do finálového dne se podívají Enterprise i Hazarderz, Cryptova čtvrtfinále nezvládla

Aleš Pelc

Aleš Pelc

18. 12. 2022 12:21

Čtveřici semifinalistů doplní celky dohaje a to je jasný

Reklama

Druhá sezóna Grunex Challenge ve VALORANTu se dostává do svého posledního dne. Před námi jsou už jen tři zápasy – semifinálové a samotné grandfinále. O čtveřici míst v závěrečném dni se bojovalo včera. Na streamu se nejprve vysílal duel Enterprise s EZW1N, kde favorité své soupeře přehráli rozdílem třídy. Cantzer a spol. nedali protějšímu mixu šanci ani na jedné z map, konzistentní týmovou hrou zvítězili na mapách Pearl a Icebox v obou případech 13:4. 

Mimo pohled kamer hrající Cryptovu ale čekal jiný příběh. Proti mixu to je jasný na úvodním Breeze úplně zaspali a když se probrali, svítil před nimi výsledek 3:13. Následující Bind už byl v moci Ostravanů, kteří své vedení dotáhli do vítězného konce šňůrou sedmi kol v druhé polovině. Rozhodovalo se na Iceboxu. Do vedení se opět dostali hráči v černobílých dresech, ovšem tentokrát vytasili sedmikolovou sérii v druhé polovině jejich sokové a tím celý průběh mapy obrátili a poté získali na své konto i zbývající dvě kola potřebná k vítězství. Do semifinále se tak podívá mix to je jasný.

Utkání LanPartyHotelu a dohaje započalo Ascentem. Česko-slovensko-polskému celku vyšly začátky obou polovin, v pozdějších fázích už však své tempo ztráceli a převzali ho reprezentanti české organizace. Stoneerko a jeho spoluhráči si došli pro vedení v Bo3 sérii výsledkem 13:10. Haven byl z pohledu LanPartyHotelu jistější a dostali se do vedení 8:4. Po změně stran se díky vyhranému pistolovému kolu pro dohaje se rozdíl snížil jen na jediné kolo, pak už ale opět úřadovali střelci v zeleném a výsledkem 13:8 se posunuli do top4 turnaje.

Ve druhém streamovaném duelu se střetli GateGuards a Hazarderz. Úvodní mapa Pearl byla nejvyrovnanější z celého hracího dne. Žádný z týmů si nebyl schopný vybudovat větší náskok a partie směřovala k prodloužení. To nakonec nenastalo, Hazarderz se ujmuli vítězství 13:11 čtyřbodovou sérií a srazili své oponenty na kolena. Na následujícím Iceboxu totiž boNgova parta zvládla uhrát pouze jediné kolo a Hazardova pětice přidala na své konto i druhou mapu za necelých 25 minut. 

 

Enterprise vs. EZW1N – 2:0 (13:4, 13:4) 

Cryptova vs. to je jasný – 1:2 (3:13, 13:6, 10:13)

LanPartyHotel vs. dohaje – 2:0 (13:10, 13:8)

GateGuards vs. Hazarderz – 0:2 (11:13, 1:13)

 

Nedělní program začne v 15:00 rozehráním prvního semifinálového duelu mezi Enterprise a to je jasný. Druhé semifinále naváže na konec předchozího zápasu, grandfinále se pak dá očekávat okolo dvacáté hodiny. Kompletní rozpis vypadá následovně: 

 

Enterprise vs. LanPartyHotel – 15:00

to je jasný vs. Hazarderz – okolo 17:30 

Grandfinále: EP/LPH vs. tjj/HAZ – okolo 20:00 

 

Všechny souboje finálového dne budou postupně vysílány na našem kanále GrunexCom, za mikrofon se dnes postaví spajKK a TIXI.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama