Dojmy: Midnight Ghost Hunt - duchové, prophunt a přestřelky
Gaming Článek Dojmy: Midnight Ghost Hunt - duchové, prophunt a přestřelky

Dojmy: Midnight Ghost Hunt - duchové, prophunt a přestřelky

Jakub Osička

Jakub Osička

15. 4. 2022 15:35

Vyzkoušeli jsme Midnight Ghost Hunt. Nebyla to láska na první pohled, ale hra opravdu baví!

Reklama

Komu zavoláte, když začnete vidět nadpřirozené jevy? Zapomeňte na Ghostbusters – tohle kolo Midnight Ghost Hunt dohrajete prostě s kámošem, který se k vám připojí. Ano, milovníci krotitelů duchů, radujte se. Na virtuální poličky obchodů totiž do early-accessu přichází hra, u jejíž kolíbky stály zřejmě sudičky Left 4 Dead, Witch It a Bill Murray s protonovou zbraní.

Dojmy: Midnight Ghost Hunt - duchové, prophunt a přestřelky

Hra na duchy a lovce

Ve zkratce je Midnight Ghost Hunt skutečně právě tím, co si pod tímhle šíleným kombem představíte na první dobrou. Vynecháme tedy zombíky, nicméně na Left 4 Dead vlnu, respektive její versus mód, mě hra přivedla díky týmovým soubojům, ve kterých proti sobě tentokrát stojí opravdu – jak už název napovídá – duchové a jejich lovci. Duchové se umí vtělit do předmětů, kterých je na mapách hromada, v první fázi hry se skrývají a po půlnoci naberou sílu a role lovce a kořisti se potom otáčí. Lovci naopak na začátku dělají vše pro to, aby duchy bez úhony objevili ještě ve slabší formě a závěrečné konfrontaci se nejlépe úplně vyhnuli. Mají k tomu k dispozici samozřejmě spoustu různých zbraní a doplňků. Jednoduchý, ale funkční koncept v sobě tak opravdu propojuje koktejl akce, zbraní, přestřelek, duchařiny a prophunt tématiky.

Dojmy: Midnight Ghost Hunt - duchové, prophunt a přestřelky

Nutno podotknout, že hra nabízí poměrně velkou variabilitu v tom, jakými schopnostmi svého lovce či ducha vybavíte. Do toho mají některé předměty rozeseté po mapě i speciální útoky, takže nemusíte lovce ničit jen vystřelováním posedlých předmětů do jejich hlav, ale klidně na ně můžete začít třeba pálit z kanónu lodě duchů nebo nechat zaúřadovat meč sochy rytíře.

Dojmy: Midnight Ghost Hunt - duchové, prophunt a přestřelky

Obří prostor pro kreativní likvidování nepřátel

Na začátku mi poměrně dlouho trvalo, než jsem se do hry pořádně dostal. Vše působí trochu nevyváženě a je potřeba se naučit používat zbraně, kombinovat schopnosti a osvojit si i vlastnosti předmětů. Když jsem ale v jedné hře po vstupu do úzkých kajut zůstal přikovaný na místě, protože mě ze země lapily nastražené ruce ze záhrobí, a do toho na mě namířila dvě pirátská děla své hlavně, bezmocně jsem za zvuků smrtící dělostřelecké salvy pochopil, že kreativitě hra opravdu meze neklade a ani duchové v první oslabené fázi nemusí hrát jen pasivně.

Dojmy: Midnight Ghost Hunt - duchové, prophunt a přestřelky

Pro představu se mrkněte třeba na následující video. Uvidíte spoustu až bizarních momentů, u kterých se opravdu občas i od srdce zasmějete.

Hezké prostředí, zajímavé mapy a kombinace schopností

Hra je momentálně stále ve fázi předběžného přístupu, nicméně i přesto má opravdu solidně propracovaný grafický háv, líbí se mi i level-design jednotlivých map a celá atmosféra tak nějak opravdu sedí do tématu. Na začátku si projdete tutoriál pro obě strany, nicméně počítejte s tím, že tady učení opravdu teprve začíná. Není to hra, kterou na první dobrou zmáknete po třech odehraných kolech. Zbraně působí tak nějak slabě, je potřeba si zvyknout na jejich vlastnosti… A u duchů a jejich schopností to platí téměř dvojnásob.

Dojmy: Midnight Ghost Hunt - duchové, prophunt a přestřelky

Možná jsem jen nešikovný, ale v prvotních fázích mě to skoro odradilo od dalšího hraní. A podle reakcí na internetu jsem nebyl sám. Chce to prostě čas. Objevíte různé kombinace a hra se pak stane výrazně zábavnější. A teprve s kreativitou a dobře komunikujícím týmem přichází ta největší zábava. Midnight Ghost Hunt je rozhodně zajímavou vlaštovkou v předběžném přístupu a věřím, že o hře ještě hodně uslyšíme. Na Steamu si ji můžete momentálně zakoupit za 19.99 EUR.

  • Kreativní využívání schopností
  • Zajímavý mix prophunt módu, akce a týmové kooperace
  • Funkčnost, design map, grafické provedení
  • Vyžaduje cvik a seznámení se s různými předměty i abilitami
  • Prvotní fáze může hráče odrazovat
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama