Dojmy: Ochutnávka z Life Is Strange 2 - Kapitán Spirit zdarma na Steamu
Hry zdarma Článek Dojmy: Ochutnávka z Life Is Strange 2 - Kapitán Spirit zdarma na Steamu

Dojmy: Ochutnávka z Life Is Strange 2 - Kapitán Spirit zdarma na Steamu

Jakub Osička

Jakub Osička

27. 6. 2018 14:39

Toužili jste být superhrdinou?

Reklama

Ruku na srdce - najde se mezi námi někdo, kdo si v dětství neuvázal ručník kolem krku a ve svém speciálním kostýmu se neprohlásil za superhrdinu s úžasnými schopnostmi? Upřímně musím říct, že po odehrání krátké adventury The Awesome Adventures of Captain Spirit, kterou vývojáři DONTNOD pod taktovkou Square Enix uvolnili na Steamu zdarma jako ochutnávku světa Life Is Strange 2, se mi chce znovu vyzkoušet, zda se u mě za tu dobu nějaké superschopnosti náhodou neobjevily.

Ochutnávka

Úžasná dobrodružství Kapitána Spirita se sice nehodnotí jednoduše, protože hra opravdu nenabídne příliš dlouhý zážitek. Bezproblémově jsem vše dokončil za necelé tři hodiny a věřím tomu, že se vše dalo stihnout mnohem rychleji. Jde ale přeci o pokračování Life Is Strange a takové setkání se nevyplatí uspěchat. Hlavním hrdinou je tentokrát malý klučina Chris, který žije se svým tátou v malém domku. Hra se točí hlavně kolem dětské fantazie a Chrisova vztahu se svým jediným rodičem, protože o svou mámu přišel.

 

Dojmy: Ochutnávka z Life Is Strange 2 - Kapitán Spirit zdarma na Steamu

 

Pokud bylo Life Is Strange na první pohled příběhem dvou puberťaček, Kapitán Spirit se zezačátku tváří jako příběh malého dítěte, které okolní svět ještě neokradl o naivitu a pozitivní energii. V zápětí ale poznáte, že hra prostě patří svým nádechem a atmosférou do původního universa. Osobně se domnívám, že jde o jakýsi prolog a samotné Life Is Strange 2 by se mohlo odehrávat o několik let později, ale to jsou zatím jen spekulace.

Září v září

Od tohoto kratičkého dobrodružství tedy neočekávejte žádné velkolepé rozuzlení, nicméně náznak promyšlené a nejednotvárné zápletky tady samozřejmě nechybí a nemusíte se bát, že by mělo jít jen o dětské starosti s výběrem hraček. Chris nás má zkrátka nalákat a pro fanoušky série je odehrání hry The Awesome Adventures of Captain Spirit naprostou nutností. Navíc se rozhodně nesmíte ochudit o opět skvěle zvolený soundtrack.

 

Dojmy: Ochutnávka z Life Is Strange 2 - Kapitán Spirit zdarma na Steamu

 

První epizoda Life Is Strange 2 by měla vyjít na podzim - konkrétně 27.9.2018. Více informací bychom se měli dočkat na letošním Gamescomu, který proběhne v srpnu v Kolíně nad Rýnem. Tehdy snad navážeme na to, co The Awesome Adventures of Captain Spirit započalo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama