Donk v Katowicích září: Poslal NAVI blíž k eliminaci
i Zdroj: Photo source: ESL FACEIT Group
Esport CS 2 Článek Donk v Katowicích září: Poslal NAVI blíž k eliminaci

Donk v Katowicích září: Poslal NAVI blíž k eliminaci

Michael Douša

Michael Douša

3. 2. 2024 22:00

Mladičký fenomén Danil "donk" Kryškovec otřásl zemí už když se ukázal na turnajích druhé ligy. Když ale předvádí hru lepší než leckterý veterán, čelo se rosí i spoustě profesionálů - tentokrát mu padl za oběť Aleks "Aleksib" Virolainen a jeho kolegové.

Reklama

NAVI se ještě v ryze ukrajinsko-ruské sestavě stali šampiony IEM Katowice několik let zpátky, pokud ale budou chtít tenhle triumf zopakovat, budou muset ještě hodně zamakat. A to proto, že je tentokrát ruští Spirit poslali na pokraj eliminace hned v prvním zápase. Ani sniper Ihor “w0nderful” Ždanov se nedokázal mladému talentovi za Spirit vyrovnat - zatímco sniper NAVI si vystřílel rating 1,13, donk se může chlubit ratingem 1,5. 

b1t; NAVI: Photo credits: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group
i Zdroj: Photo credits: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group
b1t; NAVI: Photo credits: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group

Nebylo to ale takhle jednoznačné už od začátku zápasu. Svůj otvírák donk začal správnou nohou na Ancientu, kde Spirit porazili NAVI 13-7, na Anubisu to dokonce vypadalo, že NAVI nedostanou ani pět kol, na T straně ale dostali vítr do plachet. Z deficitu 3-9 se ale horko těžko vypracovali až na 11-11, kdy už se nenechali zastavit a dotáhli Anubis na 13-11.

Mirage už ale byla úplně jiný příběh. NAVI měli o něco lepší první polovinu - na CT straně si vystříleli ne úplně fantastická, ale pořád solidní čtyři kola. T strana jim ale vůbec nepřála, comeback se tentokrát nekonal a NAVI neinkasovali ani jedno jediné kolo, Mirage tak skončila fiaskem 13-4 a NAVI budou muset čelit eliminačnímu zápasu. Tam se postaví Apeks, kteří nezvládli otvírák proti Complexity. Martin “STYKO” Styk tak opravdu nebude mít lehkou práci, pakliže se chce dostat do prestižní Spodek Arény.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama