Doublelift ukončuje svou kariéru profesionálního hráče
i Zdroj: Riot Games
Esport League of Legends Článek Doublelift ukončuje svou kariéru profesionálního hráče

Doublelift ukončuje svou kariéru profesionálního hráče

Michal Glückselig

Michal Glückselig

2. 12. 2023 11:25

Yiliang "Doublelift" Peng se po krátkém návratu opět rozhodl ukončit svou kariéru profesionálního hráče.

Reklama

Doubleliftovy kariérní úspěchy

Yiliang “Doublelift” Peng je známým profesionálním hráčem a ikonou severoamerického League of Legends. Dres poprvé oblékl v roce 2011, kdy se jal reprezentovat dnes již zaniklou organizaci CLG. Od té doby vystřídal snad každou přední severoamerickou organizaci a na své konto si připsal celkem sedm trofejí LCS. V roce 2019 pak zažil svůj největší kariérní úspěch, kdy se na Mid Season Invitational skrze porážku tehdejší čínské jedničky Invictus Gaming probojoval až do finále. 

Trofej značící začátek konce Doubleliftovy kariéry

Posledního velkého úspěchu pak Doublelift dosáhl v letních měsících roku 2020, kdy se mu v barvách TSM podařilo ze čtvrtého místa v regular splitu dokráčet až pro svou osmou a zároveň poslední LCS trofej. Právě ta ho totiž společně s jeho týmem vyslala na Worlds jako nejsilnějšího reprezentanta svého regionu, kde se mu povedlo překonat nechvalně proslulý rekord. TSM se zde stali historicky prvním nejsilnějším reprezentantem hlavního regionu, který světový šampionát opustil bez jediné výhry.

Tento tristní výkon donutil Doublelifta ukončit svou kariéru, neboť za toto selhání vinil především sebe. Po dvou letech, kdy se věnoval tvorbě obsahu, se ale k profesionálnímu hraní vrátil, aby reprezentoval organizaci 100 Thieves. Svá očekávání nicméně nenaplnil. 5.-6. místo během jarního splitu a následné 7.-8. místo během splitu letního, bylo hluboce pod standard, na který byl Doublelift během své dlouholeté kariéry zvyklý. Znovu se tedy rozhodl ukončit svou kariéru, tentokrát navíc, dle jeho slov, “na dobro”.

Doubleliftovo vyjádření

Ve svém rozlučkovém videu se Doublelift poohlédl za svou kariérou a zhodnotil, že v ní dosáhl prakticky všeho, po čem toužil. Jediný cíl, který mu za 11 let jeho profesionální kariéry nenávratně unikal, bylo vítězství Worlds. Ten ale sám o sobě není dost na to, aby v kariéře profesionálního hráče dále pokračoval. Poděkoval také každému, kdo jej jakýmkoli způsobem podporoval, včetně uživatelů Redditu, kteří se ve spojení s jeho osobou a herními schopnostmi nebáli použít vulgarity. I jejich pozornosti si prý váží.

V budoucnosti se Doublelift plánuje věnovat stejně tak, jako během své dvouleté pauzy, vytváření obsahu pro své fanoušky. Ať už půjde o obyčejné hraní League of Legends, esportové analýzy, či co-streaming profesionálních zápasů, Doublelift svět této populární MOBA hry rozhodně neplánuje opouštět. Pouze mění svou pozici hráče za pozici baviče.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama