Druhou LGBTQ+ postavou ve hře Overwatch je Soldier 76, Ana získala nový skin
Zajímavosti Overwatch (PC) Článek Druhou LGBTQ+ postavou ve hře Overwatch je Soldier 76, Ana získala nový skin

Druhou LGBTQ+ postavou ve hře Overwatch je Soldier 76, Ana získala nový skin

Tabi

Tabi

10. 1. 2019 12:18

LGBT komunita slaví a někteří hráči frustrovaní.

Reklama

Overwatch je sice online hrou bez singleplayer módu, ale přesto nám Blizzard přibližuje příběhy postav v trailerech nebo komiksech. V komiksu Reflections jsme se dozvěděli, že Tracer patří do LGBTQ+ a stala se tak první zástupkyní této komunity ve hře. Tvůrci se rozhodli s tímto trendem pokračovat a vydali povídku Bastet, která navazuje na komiks Old Soldiers. Povídka je zaměřená na postavu Any, která se pokouší spojit se svou dcerou Pharah. Mimo jiné však vyšlo najevo, že Soldier 76 měl poměr s mužem jménem Vincent a Internetem tato zpráva doslova proletěla jako blesk z čistého nebe.

Druhou LGBTQ+ postavou ve hře Overwatch je Soldier 76, Ana získala nový skin

Overwatch komunita se tak teď rozdělila na tři tábory. Jeden, který je z toho nadšený, podle druhého nebylo nutné, aby Soldier 76 byl gay, a třetímu táboru to je úplně jedno, protože lore nesleduje. Na Overwatch fórech a Twitteru si někteří hráči začali na toto rozhodnutí Blizzardu stěžovat. V některých případech to začalo už hraničit i s homofobií.

Objevily se však i teorie, že Blizzard toto učinil schválně, aby se tak smetla ze stolu nedávná kontroverze s „falešnou“ progamerkou Ellie. Blizzard údajně o tom, že Ellie je muž, věděl dávno předtím, než to celé vyšlo najevo, ale nijak nezasáhl.

Ať už je pravda jakákoliv, nic se nezmění na tom, že druhou homosexuální postavou se po dlouhých spekulacích stal nakonec Soldier 76. Krom toho se na konci povídky objevil nový skin pro postavu Any, který si s příchodem nové challange můžete ve hře zpřístupnit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama