Druhou sezónu Grunex Challenge vyhrávají Enterprise!
Esport Valorant Článek Druhou sezónu Grunex Challenge vyhrávají Enterprise!

Druhou sezónu Grunex Challenge vyhrávají Enterprise!

Aleš Pelc

Aleš Pelc

19. 12. 2022 12:19

V neděli porazili LanPartyHotel a Hazarderz

Reklama

Poslední den druhé sezóny Grunex Challenge nabídl dohromady tři utkání. Čtveřici přeživších čekaly semifinálové souboje, dvojici šťastnějších následně i grandfinále. Podívanou začali Enterprise s celkem LanPartyHotelu v 15 hodin. Druhý tým byl nucen hrát s náhradníkem místo svého kapitána Stoneerka a na výsledku se to podstatně podepsalo. Hráči v zeleném se po pistolovém kole dostali na vedení, dlouho si ho však neudrželi a červenobílý soupeři převzali vývoj utkání do vlastních rukou. Po první polovině se skóre 7:5 ztratili i druhé pistolové a následující kolo, pak už ale Enteprise úřadovali. Bez dalších chyb ukončili úvodní mapu Pearl výsledkem 13:7. Na Havenu začala Cantzerova parta stejně jako skončila předchozí mapu a tempo ještě znásobil výborný výkon alexiiika. Drtivým výsledkem 13:1 se stali Enterprise prvními finalisty.

V druhém semifinále zápasili Hazarders s to je jasný. Na rozdíl od prvního duelu, nyní šlo o velice vyrovnanou sérii. Kola se přelévala z jedné strany na druhou. Lepší finiš mapy Fracture měl mix to je jasný a dostal se do vedení 1:0. Ascent probíhal identicky, ale pro Hazarderz, kteří stejným výsledkem 13:9 vyrovnali stav na 1:1. Na rozhodujícím Bindu musel Hazard se svými spoluhráči dotahovat a celou dobu se nacházel v horší pozici, ale řadu čtyř vyhraných kol v závěru protáhli i do prodloužení a mohli se těšit na střetnutí s Enterprise.

 

Enterprise vs. LanPartyHotel – 2:0 (13:7, 13:1)

Hazarderz vs. to je jasný – 2:1 (9:13, 13:9, 14:12)

 

Pro Enteprise šlo už o druhou grandfinálovou účast v Grunex Challenge. Tentokrát proti nim stáli místo bývalé sestavy Entropiqu hráči Hazarderz, které čekal nesmírně těžký úkol. I střetnutí dvou nejlepších týmů turnaje proběhlo ve formátu Best-of-3 a proto mělo vedení v sérii obrovskou váhu. Toho se bez větších problemů chopili favorité v červenobílém, alexiiik a jeho Jett byli k nezastavení a se skóre 28-9 mladého talenta se mohlo jít na mapu druhou. Haven skončil rychle 13:5. Bohužel pro outsidery tohoto zápasu, výkon Enterprise neopadl ani když se jejich duelista držel vzadu. V tomto případě na Ascentu vynikal druhý český mladík Minny a kromě solidního závěru první poloviny se Hazarderz do hry nedostali. S výsledkem 13:5 a 13:7 se sestava Enteprise Esports ve složení Cantzer, Minny, alexiiik, benjyfishy a dext stala vítězi druhé Grunex Challenge, to vše bez jediné prohrané mapy. 

 

Enteprise vs. Hazarderz - 2:0 (13:5, 13:7)

 

Děkujeme partnerům Acer Predator a Samsung SSD za podporu turnaje, ale také především vám – hráčům a divákům, za hojnou účast na streamech. Budeme se těšit zase příště, v následujícím roce na viděnou.

 

Celkové umístění:

1. místo - Enterprise Esports - 30 000 Kč

2. místo - Hazarderz - 15 000 Kč

3.-4. místo - LanPartyHotel - 5 000 Kč

3.-4. místo - to je jasný - 5 000 Kč

5.-8. místo - EZW1N

5.-8. místo - dohaje

5.-8. místo - Cryptova

5.-8. místo - GateGuards

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama