Elon Musk a Mark Zuckerberg se porvou v kleci v Las Vegas
Zajímavosti Článek Elon Musk a Mark Zuckerberg se porvou v kleci v Las Vegas

Elon Musk a Mark Zuckerberg se porvou v kleci v Las Vegas

Jarmil Černý

Jarmil Černý

22. 6. 2023 20:02

Technologičtí miliardáři se začali nudit, Musk vyzval Zuckerberg na souboj v kleci.

Reklama

Rivalita mezi zakladatelem Facebooku a majitelem společností Tesla a SpaceX se opět vyostřuje. Načasování, vzhledem k nedávným spekulacím, že Zuckerberg chystá „vlastní Twitter,“ není úplně náhodné. Jeho nová platforma by se měla jmenovat Threads a mohla by být hlavním konkurentem Twitteru.

V reakci na tyto spekulace vyzval Musk žertovně Zuckerberga na zápas v kleci. To, co začalo jako nevinný vtípek, se ale v posledních dnech více přibližuje realitě. Zuckerberg totiž na Instagram umístil screenshot Muskovi výzvy a přidal k ní popisek „pošli mi místo.“ V kontextu fotky tak Zuckerberg pochopitelně myslel místo, kde by se měl jejich zápas odehrát.

Elon Musk a Mark Zuckerberg se porvou v kleci v Las Vegas

Muskova reakce na sebe nenechala dlouho čekat. „Vegas Octagon,“ napsal na Twitter a pokračoval v žertování. Na souboj má údajně připravený skvělý chvat. Ten prý spočívá v tom, že soupeře prostě zalehne. 

Elon Musk a Mark Zuckerberg se porvou v kleci v Las Vegas

Příběh balancující na hraně pouhého vtípku a reality však do seriózních kolejí uvedl mluvčí společnosti Meta. Ten pro The Verge potvrdil, že „Zuck“ je uskutečnění zápasu upřímně nakloněný, což mohlo žertujícího Muska mírně zaskočit. Zuckerberg si navíc nedávno odnesl zlatou a stříbrnou medaili z turnaje v kalifornském Redwood City a je o něm známo, že se bojovým uměním věnuje, pravděpodobně by tak byl v souboji jasným favoritem.

Vzhledem k americké kultuře se nejedná o úplné sci-fi, v různých formách bojového umění se tam pravidelně utkávají například internetoví tvůrci jako Logan Paul či KSI a podobné výzvy jsou mezi méně či více slavnými americkými osobnostmi na denním pořádku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama