Enterprise i se standinem získali nejlepší postupovou příčku
Esport Valorant Článek Enterprise i se standinem získali nejlepší postupovou příčku

Enterprise i se standinem získali nejlepší postupovou příčku

Sgt Navážka Nga Thi Nguyen

Sgt Navážka, Nga Thi Nguyen

3. 12. 2022 23:47

Týmy předních českých organizací si zajistily účast v dalších fázích Grunex Challenge už v první kvalifikaci

Reklama

Grunex Challenge ve VALORANTu se vrátila s druhou sezónou. Opět umožní šestnáctce nejlepších československých týmů si zabojovat ve skupinové fázi a play-off o našlapaný prizepool 55 tisíc korun. Nejprve se ale musí dostat skrze jednu ze čtyř kvalifikací. 

Té první se zúčastnilo třicet celků, postoupit však mohly jen čtyři. Příležitosti se výborně zhostila sestava v barvách Enterprise, a to i přes to, že hrála s hostem. Za absenčního MaFiNa zaskočil content creator benjyfishy z americké organizace NRG a svou roli zvládl na jedničku. Favorité si hravě zajistili postup výsledky 13:7, 13:2 a znovu 13:2, semifinálem prošli bez boje a ve finálovém souboji titánů si s Cryptovou poradili v prodloužení 14:12. I ostravská organizace měla bezproblémovou cestu turnajem. Nebýt duelu o první seed, od soupeřů by za celou kvalifikace nedostali více jak sedm kol.

Třetí a čtvrtí postupující zažívali značně těžší časy. NPC GANG ve spodní části pavouka válčil s FARMERS a vítězství získal na svou stranu až v druhém prodloužení. Rychlou výhrou 13:3 v dalším kole se NPC GANG ocitl v semifinále proti vítězné pětici, kvůli časovému presu a absenci jednoho z hráčů se ale tento utkání neodehrálo. Pro zápas o třetí místo už bylo vše v pořádku. Jeho druhým účastníkem se stal tým Big Impact, který si v průběhu kvalifikace poradil s dámskou sestavou Universe, SQUADROU a následně padl proti Cryptově. Bronzovou příčku a třetí seed první kvalifikace si nakonec odnesl NPC GANG, který souboj zvládl poměrem 13:7.

Zklamáním turnaje se dá nazvat působení Hazarderz, kteří i po silných výkonech v posledních týdnech nestačili na Enterprise rozdílem jedenácti kol, a to rovnou v druhém kole. Lepší výsledek očekávali i FLY5 a spousta dalších, nemusí však zoufat, před sebou mají ještě další tři příležitosti, kde mohou uspět právě oni.

Do turnaje se stále můžete zapojit i vy, stačí se registrovat do jedné ze zbývajících kvalifikací:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama