Epic Games a Lego uzavřeli partnerství
Gaming Fortnite Článek Epic Games a Lego uzavřeli partnerství

Epic Games a Lego uzavřeli partnerství

Mirek Kefurt

Mirek Kefurt

8. 4. 2022 18:23

Dvě velké značky společně vytvoří Metaverse bezpečný pro děti.

Reklama

Že si Epic Games už nějakou dobu pohrávají s myšlenkou vlastního Metaverse není žádným tajemstvím. Tvůrci hry Fortnite oznámili dlouhodobou spolupráci se společností Lego. Společně plánují vytvořit místo v online světě, které bude bezpečně zejména pro mladší uživatele.

V oficiálním oznámení nezazněly žádné podrobnosti, nicméně partnerství bude vycházet ze dvou hlavních myšlenek. První prioritou je bezpečné prostředí, i ochrana soukromí dětí. Druhým hlavním bodem je přinést dětem i dospělým všechny nástroje k tomu, aby jejich digitální zážitek byl co nejkvalitnější. Zakladatel Epic Games Tim Sweeney se ve svém prohlášení ke spolupráci vyjádřil s nadšením.

Zakladatel Epic Games Tim Sweeney: “LEGO utváří představivost dětí a dospělých prostřednictvím kreativní hry již téměř století a jsme nadšeni, že se můžeme spojit, abychom vytvořili online prostor, který je zajímavý, zábavný a určený pro děti a rodiny.”

Zůstává nejasné, jak se konkrétně Lego do spolupráce zapojí, nebo jak moc ovlivní vzhled online prostoru. Stejně tak, zda a jak se spolupráce a Metaverse projeví ve hře Fortnite, která se k zapojení přímo nabízí. Společnost Epic Games odmítla být v této otázce více konkrétní. Díky Unreal Engine i zkušenostem s vývojem her, kterými disponuje Epic, otevírá spojení se silnou značkou široké možnosti zejména v boji s konkurencí, kterou jsou v tomto směru Roblox a Minecraft.

Co je Metaverse

Představy jednotlivých společností, i lidí se hodně liší. Obecně je termín pokládán za další krok ve vývoji internetu. Přesněji jde o virtuální místa, která otevírají uživatelům prostor pro novou interakci se společnostmi, službami a ostatními uživateli. Tim Sweeney dříve pospal Metaverse jako online hřiště a komunitní prostor, kde se lidé seznamují se značkami, komunikují mezi sebou a zároveň hrají online hry, využívají streamovací a další internetové služby.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama