Epic Games pomůže ostatním tvůrcům s cross-play, navíc zdarma
Gaming Článek Epic Games pomůže ostatním tvůrcům s cross-play, navíc zdarma

Epic Games pomůže ostatním tvůrcům s cross-play, navíc zdarma

Filip Němeček

Filip Němeček

13. 12. 2018 13:53

Autoři Fortnite vydají sadu nástrojů pro integraci této funkcionality.

Reklama

Multiplayerové hry, u kterých nezáleží, na jaké platformě hrajete. Tato utopie dostala pořádný boost díky novému oznámení od Epic Games. Autorů Fortnite, kteří nedávno spustili férový herní obchod jako konkurenci pro Steam.

Nyní chce studio přispět k rozšíření cross-play hraní díky Epic Cross-Platform Online Services. Jedná se o robustní sadu vývojářských nástrojů, které ostatním studiím umožní snadno nabídnout cross-play pro stejné platformy jako funguje Fortnite. Nástroje budou zdarma.

Epic plánuje vydání příští rok s tím, že pokročilejší funkce (jako voice-chat, matchmaking, achievementy) dorazí koncem roku.

Cross-play je samo o sobě náročné, navíc pro tolik platforem a řada studií prostě nemá zdroje a čas na to, aby tvořila vlastní řešení. To díky Epic Games nebudou muset dělat.

Epic zároveň dodal, že zatímco vytvoření cross-play infrastruktury je těžké, následné udržování v provozu už tolik ne. Právě proto nabídnou svoje nástroje ostatním. Toto řešení už díky Fortnite otestovalo 200 milionů hráčů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama