Esport hráči ukázali fotbalové dovednosti na ENTERPRISE HANGOUT
i Zdroj: Se svolením ENTERPRISE
Zajímavosti Článek Esport hráči ukázali fotbalové dovednosti na ENTERPRISE HANGOUT

Esport hráči ukázali fotbalové dovednosti na ENTERPRISE HANGOUT

Jarmil Černý

Jarmil Černý

24. 8. 2023 11:18

V sobotu 19. srpna proběhla ve sportovním areálu Pražačka unikátní akce ENTERPRISE HANGOUT propojující esport s reálným sportem.

Reklama

Návštěvníci si na místě mohli zahrát na konzolích Playstation 5, zajet nejlepší čas na F1 simulátoru, ale také plnit fotbalové výzvy nebo se zúčastnit fotbalového turnaje. Přítomni byli i profesionální hráči a streameři týmu ENTERPRISE a Sparta eSports - ENTERPRISE, se kterými se tak fanoušci mohli potkat mimo online prostředí a vyzvat je třeba na zápas ve FIFA 23.

Fotbalový turnaj nakonec ovládli hráči týmu OSSS, jejichž kapitánem byl známý streamer a profesionální hráč fotbalového simulátoru FIFA (nově EA SPORTS FC pozn. red.), TheJohny. Členové vítězného týmu si odnesli parádní ceny v podobě dárků od partnerů, poháru pro vítěze a vstupenky na ligová utkání AC Sparta Praha. Pozitivně překvapily i další týmy složené především z počítačových hráčů a streamerů, kteří na turnaji dokázali, že jim fyzická aktivita není cizí.

Esport hráči ukázali fotbalové dovednosti na ENTERPRISE HANGOUT
i Zdroj: Se svolením ENTERPRISE

Kromě turnaje mohli návštěvníci vyzkoušet další fotbalové výzvy jako crossbar challenge, slalom s balónem na čas, gól z rohu a dokonce i chytání střel na branku v zorbingové kouli. Ti nejlepší si za svůj výkon odnesli ceny od partnera akce, společnosti Tipsport.

Další aktivitu ocenili především fanoušci Formule 1. Na ty čekal simulátor formule a výzva o nejrychlejší kolo na trati Red Bull Ring ve Spielbergu. Nejrychlejší závodníci se poté těšili z merche od Red Bull Racing.

Celou akci uzavřela bohatá hostina v chill zóně, kde sportovci a esportovci doplnili energii po náročném dni. „První akce tohoto druhu v českém esportu dopadla skvěle. Jsme spokojeni s dosahy i průběhem celého eventu, návštěvníci měli šanci si zasportovat, pobavit se a potkat se s internetovými osobnostmi i dalšími kamarády na jednom místě. Od komunity jsme dostali pozitivní feedback, a tak první edice zároveň nemusí být poslední,“ hodnotí celou akci Jakub Faul, Project & Partnership Manager z ENTERPRISE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama