Esportová hvězda čelí výhružkám, jeho tým zvyšuje bezpečnostní opatření
i Zdroj: League of Legends Champions Korea
Esport League of Legends Článek Esportová hvězda čelí výhružkám, jeho tým zvyšuje bezpečnostní opatření

Esportová hvězda čelí výhružkám, jeho tým zvyšuje bezpečnostní opatření

Jakub Kavka

Jakub Kavka

11. 8. 2023 14:20

Jižní Korea se v poslední době potýká s nárůstem výhružek útoků nožem, jednu z nich dokonce obdržel i Lee „Faker“ Sang-Hyeok, který je považován za jednoho z nejlepších hráčů světa.

Reklama

Nepříjemnou situaci musí v posledních hodinách řešit jak jihokorejská liga LCK, tak i centrála zdejšího týmu T1. Dle dostupných informací byly jedné z největších hvězd esportu adresovány výhružky smrtí. Korejská média následně potvrdila, že místní policie podniká patřičné kroky k zajištění bezpečnosti přímo v centrále T1.

Výhružky se podle policie odehrály 10. srpna na korejském online fóru DC Inside, kde anonymní uživatel vyhrožoval, že navštíví prostory T1 a „ublíží mu (Fakerovi pozn. red.) zbraní.“ Komunitní stránka DC Inside je v Jižní Koreji považovaná za jednu z těch nejkontroverznějších. Často se tam šíří výzvy na rvačky nebo výhrůžky ublížením na zdraví.

Závažnost celé situace potvrdila i místní League of Legends liga LCK (League of Legends Champions Korea), která vydala prohlášení o zpřísnění bezpečnostních opatření. Zpřísněná bezpečnostní pravidla budou platit až do finále ligy. Zároveň bylo vydáno doporučení, aby hráči po zápasech nereagovali na jakékoliv výzvy fanoušků.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama