eu-lcs-spring-2016-finale
Esport LoL Článek EU LCS Spring 2016 - Finále

EU LCS Spring 2016 - Finále

Vítek Levý

Vítek Levý

18. 4. 2016 02:58

G2 vyhráli EU LCS Spring 2016, na druhém místě skončili Origen a třetí se umístili Fnatic.

Reklama

EU LCS Play-off

A je tu konec EU LCS Spring 2016. Po vyrovnaném finále se nakonec dočkali vítězství G2 Esports. Na druhém místě skončili Origen. Třetí místo si v sobotu vybojovali Fnatic a na "bramborovém" čtvrtém místě skončili H2K. Všechny týmy se dočkaly odměny ve formě peněz a také se jim připsaly body, které jsou potřebné k postupu na Worlds - světový šampionát. G2 navíc ještě pojedou reprezentovat Evropu na Mid Season Invitational do Šanghaje.

Soupisky týmů a další info o EU LCS

Summer Promotion / Play-off - Čtvrtfinále / Play-off - Semifinále

EU LCS Spring 2016 - Finále

Souboj o třetí místo

H2K

 

Fnatic

EU LCS Spring 2016 - Finále

2:3

 

EU LCS Spring 2016 - Finále

V semifinále H2K bohužel nestačili na Origen a Fnatic nedokázali porazit G2. A proto se tyto dva týmy setkaly v souboji o třetí místo. Očekával se velice vyrovnaný souboj, protože v sezóně každý tým jednou vyhrál nad druhým. První hra to jen potvrzovala. H2K měli velice silnou early game a už lehce po 20. minutě zabili barona. Toho pak ukořistili ještě jednou. To jim ale nebylo nic platné, protože Fnatic získávali killy. K závěru si šli H2K pro draka a Fnatic se tomu snažili zabránit. Povedlo se jim to, a dokonce získali ACE za cenu jednoho hráče, a tak místo draka se rozhodli pushovat a vyhráli hru. Druhá hra trvala jen 25 minut a jednoznačně jí ovládli Fnatic. Tomu odpovídalo i konečné skóre na killy - H2K 2 a Fnatic 11. Skóre 2:0 pro Fnatic a přichází třetí hra, kde Fnatic už mohli rozhodnout o tom, kdo si odnese bronzové medaile. H2K se ale nevzdali a třetí hru pohodově vyhráli. Při pushování na midu se jim podařilo odchytit několik hráčů Fnatic a díky získaným goldům si lehce zajistili výhru. Čtvrtou hru již Fnatic nevypadali tak sebejistě jako na začátku. Přestalo se jim dařit a H2K získalo lehce killy. Ke konci hry se H2K vydařil teamfight u draka a nic už jim nebránilo zničit nexus a vyhrát hru. Skóre 2:2 a přišla finální hra. H2K se hned od začátku ujali vedení, ale potom se jim vůbec nepodařilo pushování a následný fight. Proti hráčům Fnatic se vrhal jeden hráč H2K za druhým a Fnatic v pěti lidech měli snadnou práci je všechny pozabíjet, propushovat se k nexusu a zničit ho. Na třetím místě tedy skončili Fnatic a odnáší si domů 15,000$, H2K na čtvrtém místě si odnáší 10,00$.

Finále

Origen

 

G2

EU LCS Spring 2016 - Finále

1:3

EU LCS Spring 2016 - Finále

A přišlo finále EU LCS Spring 2016. Tady se setkali Origen s G2. G2 v sezóně dvakrát vyhrálo nad Origen, a tak možná někdo očekával velice rychlou výhru G2. Od pravdy nebyl tak daleko. Hned první hru bylo vidět, že G2 ten titul opravdu chtějí a nikdo jim nesmí stát v cestě. Midař G2 

EU LCS Spring 2016 - Finále

Luka 'PerkZ' Perković a jungler 

EU LCS Spring 2016 - Finále

Kim 'Trick' Gang-yun se hned zezačátku rozjeli a nasbírali několik killů. Potom už jenom stačilo týmu G2 při teamfightu ochránit tyto dva hráče a také díky tomu se dočkali vítězství. Ve druhé hře bylo k vidění 31 killů, a mohli jsme je vidět především na straně Origen. Jungler Origen Maurice "Amazing" Stuckenschneider za svou Kindred předvedl velice dobré playe a dokonce i obracel teamfighty ve prospěch Origen, nakonec skončil se skóre 8/0/7. Origen zaslouženě vyhráli druhou hru. Třetí hra byla velice vyrovnaná. Vedení se přelévalo z jedné strany na druhou. Rozhodovali spíše objektivy, a tich měli G2 víc. Za půlhodinovou hru zabili 2 barony a díky získanému buffu se dokázali propushovat až k nexusu, který následně zničili. Zabránit jim nedokázali jak věže tak ani hráči Origen. Skóre 2:1. Origen se ale nevzdávali. Čtvrtou hru začali velice dobře a po většinu času jí vyhrávali. Potom se ale oba týmy střetly na midu, kde začal teamfight. Zkušený midař Origen 

EU LCS Spring 2016 - Finále

Enrique "XPeke" Martínez však za svou Lissandru udělal velkou chybu, která vlastně prohrála Origen hru. 

EU LCS Spring 2016 - Finále

Luka 'PerkZ' Perković z G2 na něj hodil za Zeda ultinu a xPeke použil Zhonyas, bohužel mu nevyšel čas a Zedova Deathmarka ho zabila. Origen se nedokázali ve 4 hráčích ubránit a G2 si došli pro vítězství. Origen na druhém místě smutnit nemusí, odváží si domů 25,000$. První místo tedy berou G2 a odváží si z Rotterdamu 50,000$ a také budou reprezentovat Evropu na MSI.

EU LCS Spring 2016 - Finále

Play-off

EU LCS Spring 2016 - Finále

Fotky ze souboje o třetí místo a také z finále

{control gallery}

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama