EUgang šel ve stopách ENTERPRISE, LanPartyHotel končí
Esport Valorant Článek EUgang šel ve stopách ENTERPRISE, LanPartyHotel končí

EUgang šel ve stopách ENTERPRISE, LanPartyHotel končí

Aleš Pelc

Aleš Pelc

16. 8. 2022 11:16

Skupina C přinesla podobný vývoj jako skupina předchozí, dařilo se týmu EUgang.

Reklama

Čtvrtý den skupinové fáze Grunex Challenge opět nabídl velkou porci zábavy. Svým průběhem věrně napodobil dění v předchozí hrané skupině - B. O postupové pozice tentokrát soupeřili LanPartyHotel, JenAntiKotel, Woof Woof a EUgang. První dvojice se ukázala na streamu nejdříve, a to v rámci duelu o udržení. Papírově silnějšími byli LPH jako dlouhodobě spolu hrající tým, JenAntiKotel se ale zařadil mezi nebezpečné mixy a svým výkonem pravděpodobně překvapil nejednoho sledujícího.

Mix vstoupil do utkání lépe a vedení si podržel po dobu celé první mapy. Na následující Pearl se vrátil do utkání LanPartyHotel precizní hrou, ale rozhodující Ascent si podmanili opět hráči JenAntiKotle. Díky tomu postoupili do finále lower bracketu a čekali na poraženého z duelu Woof Woof vs. EUgang.

Podobně jako tomu bylo ve skupině B, winner’s match netrval moc dlouho. Otěží se chytl EUgang a především Polák Kamil „kamo“ Frąckowiak, který na Iceboxu nastřílel 41 killů během dvaceti kol. Woof Woof se trápili i na Fracture, tentokrát se síla EUgangu rozložila mezi všechny jeho hráče. Druhá mapa skončila ještě rychleji než první a po hodině a pěti minutách čistého herního času se mohlo přejít v poslednímu streamovanému zápasu dne. 

Do něho nastoupili Woof Woof už lépe a vyhráli první mapu bez větších potíží 13:5. Druhou mapou byl Ascent, který si zkušeně pohlídal opět JenAntiKotel. Při překvapující remíze se pokračovalo na Breezu. Vedení se přelévalo ze strany na stranu. Woof Woof se nakonec podařilo utéct na rozdíl čtyř kol a zároveň tím získali i čtyři matchpointy. Mix se nevzdával a snažil se utkání dotlačit do prodloužení, ale vlci si ukončení zápasu šetřily na poslední kolo základní hrací doby a mohli se radovat z vítězství 13:11. Přidali se tak k EUgangu a dalším postupujícím do play-off, které začne 17. srpna.

Ze strany Woof Woof dorazil na rozhovor kapitán týmu, Martin „Jugger“ Bureš.

Čau Juggere, postup sice máte, ale asi stál více úsilí, než jste čekali. Co se nejvíce podepsalo na vašich dnešních rozpačitých výkonech?
Určitě to byla nervozita z turnaje, která způsobila, že jsme neměli dostatečné ego, takže jsme hráli jinak, než normálně.
Proti EUgangu jste pocítili sílu VRL hráčů. Na Iceboxu vás kamo porazil prakticky sám. Jak se to stalo? Nechávali jste mu příliš mnoho prostoru nebo je jednoduše individuálně moc silný?
Hrál neskutečně, ale nebylo to jen o tom. Za defend jsme mu bezdůvodně pořád dávali picky a on prostě nemissoval. Myslím si, že to byla winnable hra i přes takovou formu.
V prvním zápase jste favortiy nebyly, druhý už pro vás měl být skoro povinností. V čem vás JenAntiKotel zaskočil?
Na mix hráli dost dobře, ale neřekl bych, že to bylo v tom, spíš my jsme jen trolili. Nervičky, špatné comms, panika a podobně...
Hrál v tom určitou roli i soupeři picknutý Yoru na Breezu?
Yoru byl v pohodě, horší to bylo s tím, kdo ho hrál.
V play-off jste, na zbytek se historie neptá. Už jsi přemýšlel, koho můžete ve čtvrtfinále proti sobě dostat? Máš nějakého "vysněného" soupeře?
Myslím si, že bychom měli hrát s Absolute Amateurs. Jestli to tak fakt bude, tak se určitě těším, protože tam všechny hráče znám a řekl bych, že jsme tak trochu i rivalové. Naše matche bývají hodně těsné, což je vždycky fajn pro diváky.
Díky za rozhovor. Tak ať to vyjde.
Díky šejšk!

LanPartyHotel vs. JenAntiKotel - 1:2 (6:13, 13:5, 7:13)

Woof Woof vs. EUgang - 0:2 (7:13, 3:13)

Woof Woof vs. JenAntiKotel - 2:1 (13:5, 6:13, 13:11)

Skupina D:

Entropiq vs. ATR - 2:0 (13:6, 13:11) 

NEBRKRAKR vs. AmnioM esports - 2:0 (13:7, 13:10)

V pozadí běžící skupině D si vedli favorité podle plánu. Jak Entropiq, tak NEBRKRAKR zvládli úvodní duely se skóre 2:0 a dnes se tak spolu utkají o postup ve winner’s bracketu. Oba poražení ale nebyli tak daleko od překonání svých soupeřů, AmnioM esports dokázali sebrat Machyho mixu dohromady 17 kol, ATR prohráli Bind s EIQ jen těsně 13:11. Čekají nás tak opět zajímavá a vyrovnaná utkání, ze kterých může vyjít jako vítěz kdokoli. Nenechte si tedy ujít stream z poslední skupiny Grunex Challenge a od 15 hodin fanděte twitchi! Doporučujeme také sledovat náš Instagram, kde stále probíhá soutěž o 2TB SSD M.2 disk od Kingston Fury.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama