Exodus je AAA novinka od veteránů z Bioware
i Zdroj: Archetype Entertainment
Gaming Exodus Článek Exodus je AAA novinka od veteránů z Bioware

Exodus je AAA novinka od veteránů z Bioware

Monika Kočicová

Monika Kočicová

9. 12. 2023 13:30

Během The Game Awards se v krátké ukázce představila sci-fi novinka Exodus. Jedná se o prvotinu nově vzniklého studia, ve kterém však figurují zkušení bývalí členové Bioware.

Reklama

Během udílení cen The Game Awards byla odhalena zbrusu nová AAA hra Exodus, která má být akční dobrodružné sci-fi RPG od společnosti Archetype Entertainment. Pro hráče to je nejspíš neznámé jméno, protože se jedná o nově vzniklé studio vlastněné společností Wizard of the Coast, v jehož čele stojí bývalý člen BioWare Chad Robertson a vedoucí studia James Ohlen, který pracoval například na hrách ze série Baldur's Gate.

Nyní pracují na hře, která nás zavede do vesmíru. V něm lidstvo našlo novou planetu k životu poté, co muselo opustit umírající Zemi. Jenže mimozemský život na ní je nebezpečný. Lidé proto musí čelit různým nástrahám a bojovat o přežití. Podle oficiálního popisu titulu se pokusíme ukrást mimozemské technologie a zásoby, přitom se však nevyhneme boji. Našim úkolem ale bude dát lidské společnosti naději na nový život.

Děj silně ovlivní čas, respektive dilatace způsobená časoprostorovým cestováním napříč vesmírem. Může se tak stát, že zatímco budeme na expedici pouze pár dní, tak na nově obydlené planetě uplynou desetiletí, a proto se setkáme s tím, že po našem návratu už někteří blízcí nebudou mezi živými. Tvůrci taky slibují, že naše rozhodnutí budou mít vliv na vývoj událostí.

Z popisu hry dále lze usoudit, že dostaneme možnost navštívit různé planety s odlišnými typy nepřátel i možných spojenců. Zároveň budeme objevovat různá tajemství i ztracené civilizace. Náš hrdina či hrdinka pak do vínku dostanou speciální schopnosti, s jejichž pomocí dokážeme ovládat mimozemské technologie. Filmové fanoušky pak určitě potěší, že si v titulu zahraje i oscarový herec Matthew McConaughey.

Výsledky The Game Awards 2023
i Zdroj: Remedy Entertainment

Výsledky The Game Awards 2023

Vyhlášení nejlepších her roku patřilo RPG Baldur's Gate 3 od Larian Studios, v těsném závěsu za ním však byl akční thriller…

8. 12. 2023 09:35

Titul vypadá slibně a rozhodně má velké ambice. Podle popisu by mohl být přímou konkurenci Starfieldu, uvidíme, zda se tvůrcům podaří naplnit velké cíle. Zatím není datum vydání, ale Exodus lze očekávat na PC a konzolích PlayStation 5 a Xbox Series.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama