EZW1N si vyšlápli na konkurenci a ovládli 2. kvalifikaci Grunex Challenge
Esport Valorant Článek EZW1N si vyšlápli na konkurenci a ovládli 2. kvalifikaci Grunex Challenge

EZW1N si vyšlápli na konkurenci a ovládli 2. kvalifikaci Grunex Challenge

Nga Thi Nguyen Aleš Pelc

Nga Thi Nguyen, Aleš Pelc

20. 12. 2022 17:28

Na main even z prvního místa míří EZW1N. Kdo je doplní?

Reklama

Kvalifikační fáze Grunex Challenge je v plném proudu a po první čtveřici, která si svou účast zajistila už ve čtvrtek, zabojovala včera další dvacítka týmů o svou šanci zahrát si o prizepool 55 tisíc korun.

Pro vítězství 2. kvalifikace Grunex Challenge si dokráčel tým EZW1N, "easy" ale jejich cesta rozhodně nebyla. V druhém i třetím kole si své zápasy sice zkušeně pohlídali rozdíly 13:6 a 13:3, v jejich semifinálový souboj by se ale dal s trochou nadsázky označit za předčasné finále. Tým SQUADRA s nimi dokázal uhrát naprosto vyrovnanou partii, kterou pro sebe urvali EZW1N až po sedminásobném prodloužení rozdílem 20:18. Ve finále už ale další drama nedopustili a ovládli kvalifikaci 13:4 proti týmu Not Afraid.

Ti měli cestu do finále také trnitou, po jasné výhře 13:2 ve druhém kole museli svést dva vyrovnané souboje s týmy Swag Like Ohio a FARMERS s totožnými výsledky 13:10. Farmáři, kteří po lítém boji neuspěli v první kvalifikaci proti NPC GANGu, se tentokrát dočkali a na main event se kvalifikovali. Museli však nakonec spolknout dvě hořké pilulky, když je nejprve Not Afraid poslali do boje o třetí místo, ve kterém následně prohráli s týmem SQUADRA rozdílem 13:8.

Zklamaní musí být hráči týmu To je jasný, kteří už podruhé za sebou končí na stejných soupeřích. I ve 2. kvalifikaci opět narazili na SQUADRu, pořádně jim zatápěli, nakonec však podlehli 13:11. Tým Dohaje, který ve čtvrtek skončil před branami top 4 rukou Enterprise, skončil opět těsně pod čarou, tentokrát na pažbách hráčů FARMERS. 

Všechny neúspěšné týmy se budou muset o svou šanci porvat v dnešní kvalifikaci od 18:00, nebo zkusit své štěstí na poslední chvíli u 4. kvalifikace v úterý ve stejný čas.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama