Faker je out. Kvůli zranění přerušuje sezónu
Esport League of Legends Článek Faker je out. Kvůli zranění přerušuje sezónu

Faker je out. Kvůli zranění přerušuje sezónu

Jakub Kavka

Jakub Kavka

7. 7. 2023 14:02

Největší hvězda zatím nepřidá další zápasy do své bohaté sbírky.

Reklama

Stále hrající legenda světového esportu a korejský supertalent Faker nepříjemně překvapil všechny své fanoušky. Kvůli dlouhodobějším problémům s pravou rukou se veterán LCK rozhodl dočasně přerušit probíhající sezónu a to prostřednictvím oficiálního twitterového účtu T1.

Problémy s pravou rukou jsme mohli vidět a sledovat již v předchozích sériích s Dplus KIA a Nongshim RedForce, kde Faker otevřeně o svých problémech během rozhovorů hovořil. Nicméně se zdá, že hvězda T1 bude potřebovat více času na regeneraci a odpočinek.

Faker je out. Kvůli zranění přerušuje sezónu

Do návratu legendy tak roli na midu přijal mladý Poby hrající za challenger tým T1. Nováček, který ještě minulý rok hrál v akademii T1 (třetí liga), tak ve středeční sérii proti DRX zažil velkou premiéru v „dospělém“ LoL.

Faker bohužel musel v zákulisí sledovat katastrofální krach svého týmu. DRX jsou sice stále aktuální mistři světa, ale prožívají nejhorší sezónu v historii.

I přes sympatický výkon mladého midaře kupili jeho spoluhráči a obrovské hvězdy korejské ligy jednu chybu za druhou. Nepochopitelná hra Onera nebo Kerii naplno ukázala, že desetinásobný šampion LCK má zatím letní split, jako na houpačce.

"Bez Fakera naplno vidíme, jak rozdílovým hráčem on je," napsal jeden z diskutujících na Redditu a další nešetřili kritikou. Příspěvky "Nebýt Fakera, T1 hrajou průměr" nebo "Výkony Onera jsou bez lídra poloviční, stejně jako botlinka, která hraje bez jakékoli logiky," jsou pouhým fragmentem frustrace a překvapení mnoha fanoušků, kteří vidí naplno problémy T1 v plné nahotě.

Tým nedávno dokázal relativně snadno porazit Dplus KIA (2-0), pak ale přišla divoká série s Nongshimem RedForce (2-1), kde se T1 měli co ohánět.

T1 prohráli s DRX jasně 0-2 a navíc dokázali zničit jen čtyři věže. Pro tým s největšími hvězdami je to žalostně málo, což poukazuje na to, že problém bude mít asi hlubší kořeny. Bohužel pro T1 je příští série hraná v sobotu a hned proti jejich aktuálně největším rivalům z GenG. Jak poznamenal komentátor LCK Chronicler: "Začínám si tajně myslet, že série T1 proti GenG tuto sobotu nebude stejná jako obvykle."

Faker je out. Kvůli zranění přerušuje sezónu

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama