Falcons po několika napínavých měsících konečně dokončili svou sestavu, využili k tomu ENCE
i Zdroj: https://photos.eslgaming.com/Press-Gallery-EPL-Season-16-Conference/i-f83ZW4k/A
Esport CS 2 Článek Falcons po několika napínavých měsících konečně dokončili svou sestavu, využili k tomu ENCE

Falcons po několika napínavých měsících konečně dokončili svou sestavu, využili k tomu ENCE

Pavla Doušová

Pavla Doušová

17. 12. 2023 21:18

Společně s Heroic byli Falcons jením z prvních týmů, který na podzim začal plánovat i provádět drastické změny. Po dvou měsících se konečně dočkali kompletní sestavy. Jsou v ní jak překvapiví členové, tak i ti, u kterých se tento přesun odhadoval již dlouho.

Reklama

Když se podíváme zpět, dostaneme se do situace, kdy Falcons z ničeho nic z hlavní sestavy odsunulo čtyři z pěti hráčů. Načež se začalo rozšiřovat mnoho a mnoho informací, že spoustu hráčů dostalo nabídku saudské organizace, která údajně nenabízela úplně málo peněz.

Mezi těmito hráči byli i tací jako Nikola “NiKo” Kovač, jeden ze dvou Kovačů současného mužstva G2. Ten nakonec ale lákavé nabídce asijského týmu odolal a oznámil, že zůstane mimo jiné i se svým bratrancem v dosavadním, evropském, mužstvu.

Prakticky prvním novým členem Falcons se stal Danny “zonic” Sørensen, bývalý kouč Vitality. Smlouvu s Falcons tento trenér podepsal 1. listopadu. Předtím byl hlavním trenérem ve francouzských Vitality, se kterými mimo jiné vyhrál i poslední CS:GO Major v historii. Tím byl BLAST.tv Paris Major 2023 v květnu. 

Všichni ostatní členové smlouvy podepsali až v posledních dnech, ale o například Marcovi “Snappi” Pfeifferovi a jeho přechodu do Falcons se mluvilo již nějakou dobu. Co přišlo ale jako překvapivý tah byl příchod dvou dalších Snappiho spoluhráčů z ENCE.

Těmi jsou konkrétně Pavla “Maden” Bošković a Alvaro “SunPayus” Garcia. O těch předem žádné informace moc nebyly. Jediné, o čem se mluvilo, byl zájem Heroic o tyto dva hráče. Falcons ale zřejmě byli rychlejší a s lepšími nabídkami, protože oba velmi rychle podepsali smlouvy Falcons.

Posledním novým hráčem Falcons je Emil “Magisk” Reif, druhý bývalý člen Vitality. Magisk byl součástí hlavní sestavy Vitality až do začátku listopadu, kdy z týmu odešel. Smlouvu s Falcons přijal ale až v prosinci. 

Pro Falcons tímto začala nová éra s úplně novými hráči z různorodých týmů a je velice možné, že díky tomu začnou stoupat ve světovém žebříčku. Všechno ale chce svůj čas a hráči spolu nemusí být hned dobře kompatibilní. Co si o tom myslíte vy?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama