FaZe a Liquid inkasují první výhry, Outsiders a G2 zabojují o setrvání
Esport Counter-Strike: Global Offensive Článek FaZe a Liquid inkasují první výhry, Outsiders a G2 zabojují o setrvání

FaZe a Liquid inkasují první výhry, Outsiders a G2 zabojují o setrvání

Michael Douša

Michael Douša

14. 12. 2022 19:33

Pro poslední Major šampiony a skomírající G2 to nevypadá na World Final nejlépe

Reklama
Pro poslední Major šampiony a skomírající G2 to nevypadá na World Final nejlépe.

I Anubis si na BLAST Premier World Final odehrál svoji premiéru. V otvíráku posledního takto velkého turnaje letošního roku se Liquid utkali proti Outsiders, zatím posledním držitelům Major titulu a právě Anubis začal úspěšnou šňůru Liquid. Outsiders začali na lepší straně a Liquidům urvali jejich vybranou mapu, a to opravdu v parádním stylu - jen na první půlce se vytáhli na skore 13-2, nicméně Liquid se bránili udatně a dotáhli skore na 16-10.

Anubis si pak vybrali právě Outsiders, což se jim dost nevyplatilo. Liquid na CT straně ukázali solidní hru, která jim přinesla za první polovinu 9 bodů, za teroristy se jim ale zjevně hrálo ještě lépe - Outsiders si zvládli na vlastní mapě uhrát pouhá dvě kola a skončili s jednociferným skore. Zápas pak skončil na klasice - Miragi. Tam si Liquid udrželi své momentum a zajistili si tak výhru proti světovým dvojkám.

FaZe a Liquid inkasují první výhry, Outsiders a G2 zabojují o setrvání

Photo credits: PGL

Zápas FaZe-G2 se na Anubis nevydal, oba týmy se držely relativně ohraných map - šlo se na Nuke, Inferno a Ancient. Oba týmy se na prvních dvou mapách držely relativně při zemi a nedočkali jsme se žádných fantaskních výsledků, ačkoliv je pravda, že na Infernu jsme byli jen momenty od toho, aby G2 uzavřeli celý zápas s parádním skore 2-0 proti světovým trojkám. 

V téhle realitě ale nežijeme. G2 zápas vyklouzl mezi prsty a Ancient pro ně znamenal zásadní hřebík do rakve. Tam FaZe doslova diktovali skore a G2 se neměli šanci udržet. Žádný z hráčů G2 si neudržel pozitivní rating a na druhé straně barikády se Helvijs "broky" Saukants ukázal v tom nejlepším světle a mladý AWPer si zajistil K/D ratio větší než 4. Jednalo se ale o týmové úsilí, které dovedlo FaZe k vítězství. 

Podaří se FaZe překonat i severoamerické jedničky Liquid a posunout se rovnou do semifinále? To zjistíme záhy - již zítra dopoledne. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama