FBI našla unesené dítě díky Nintendu Switch
Zajímavosti Článek FBI našla unesené dítě díky Nintendu Switch

FBI našla unesené dítě díky Nintendu Switch

Josef Ventrča

Josef Ventrča

17. 7. 2023 18:11

Herní zařízení pomohlo najít pohřešovanou dívku.

Reklama

Nintendo Switch není jen užitečným herním zařízením do kapsy, ale taky může pomoci policii. Televizní stanice ABC informovala o případu pohřešovaného dítěte, které se FBI podařilo najít díky handheldu od japonského výrobce.

Patnáctiletou dívku, jejíž jméno se nemohlo zveřejnit kvůli nízkému věku, v srpnu loňského roku unesl devětadvacetiletý Ethan Roberts z jejího domu ve státě Virginia. Podle záznamů z federálního soudu únosce dovolil teenagerce, aby si s sebou vzala Nintendo Switch. Když ho pak připojila k wifi, aby se podívala na YouTube nebo si stáhla hru, objevila se online. Právě to upozornilo jednoho z jejích přátel, který se rozhodl upozornit policii. „Je překvapením, že jiné dítě si v tu chvíli uvědomilo, co se stalo, a upozornilo na to,“ řekl bývalý ředitel arizonské policie Frank Milstead.

Díky tomu se policistům podařilo dům únosce lokalizovat již jedenáct dní po únosu. Roberts dívku převezl o více než tři tisíce kilometrů do státu Arizona. Podezřelého muže na místě zatkli a později obžalovali u federálního soudu. Obvinění zahrnovala dětskou pornografii a převoz nezletilé osoby s úmyslem zapojit se do trestné činnosti. Roberts byl letos odsouzen ke třiceti letům vězení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama