FIFA by jednou mohla přinést multiplatformní hraní
Gaming Článek FIFA by jednou mohla přinést multiplatformní hraní

FIFA by jednou mohla přinést multiplatformní hraní

Lukáš Tuma

Lukáš Tuma

20. 6. 2018 21:31

Fortnite se to nyní podařilo, v EA jsou tedy optimističtí a myslí si, že jednou to dokáže i FIFA.

Reklama

Jistě jste se už někdy ocitli v problému, že jste si s kamarádem chtěli zahrát FIFU, kterou mimojiné oba vlastníte, ale nemohli. A to jen proto, že váš kamarád při výběru konzole udělal chybu a vybral si jinou, než vy. V takovém případě se pak prostě jeden musíte zvednout a jít to k tomu druhému, abyste mu to ukázal na jednom zařízení. Samozřejmě v lepším případě, když alespoň jeden z vás má na svou konzoli dva ovladače. Určitě však budete souhlasit, že je obrovská škoda, že to prostě nejde zařídit online.

Byť se o multiplatformním hraní mluví stále více, není mnoho her, které by jej umožňovalo. A když, tak se jedná o propojení pouze tří segmentů - PC, Xboxu od Microsoftu a Switche od Nintenda. Viz v poslední době Fortnite, na které EA poukázalo.

EA se nechalo slyšet, že by o multiplatformní hraní sami usilovali a podle kreativního ředitele Matta Priora, se toho dříve či později opravdu dočkáme. Ještě před nějakou dobou by tomu sám nevěřil, ovšem když se to podařilo Fortnite, proč by to jednou nemohla nabídnout i FIFA. Podle jeho slov se ještě musí vyřešit mnoho otázek a problémů, které jsou s tím spjaty.

FIFA 19, zatím tedy bez multiplatformního hraní, vychází 28. září letošního roku pro PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama