Final Fantasy XVI pro PC se blíží. Hra je ve finální fázi optimalizace, dočkáme se i demo verze
i Zdroj: Square Enix
Gaming Článek Final Fantasy XVI pro PC se blíží. Hra je ve finální fázi optimalizace, dočkáme se i demo verze

Final Fantasy XVI pro PC se blíží. Hra je ve finální fázi optimalizace, dočkáme se i demo verze

Matouš Sychra

Matouš Sychra

14. 3. 2024 15:40

Poslední díl série Final Fantasy s pořadovým číslem šestnáct je ve finální fázi optimalizace jeho PC verze. Před vydáním si budeme moci vyzkoušet demo.

Reklama

Díky serveru Gameinformer víme, že FFXVI PC verze je už na dosah. Producent Naoki Jošida sdělil, že verze pro počítače je již ve finální fázi optimalizace. Definitivní odpověď na otázku, kdy se hry dočkáme nebyla zodpovězena. Tým se nyní soustředí na sestavení hardwarových požadavků tak, aby odpovídal skutečnosti. Zároveň, ale podotýkají, že náročnost na sestavy bude poměrně vysoká.

Vývoj každopádně probíhá hladce a před samotným vydání PC verze bychom se měli dočkat i demo verze, která by měla pomoci hráčům s odpovědí na otázku, jestli to jejich stroj zvládne. Jošida ujišťuje, že i když nemůže říct přesné časové okno, bude to v blízké budoucnosti. „Nebude to rok, nebudou to ani dva roky, bude to nejspíš dříve,“ sdělil serveru Gameinformer.

Final Fantasy XVI dorazilo na PlayStation 5 minulý rok v červnu. Hra sklidila značně kladná hodnocení, jak mezi kritiky, tak mezi hráči. Není se tedy čemu divit, že i PC hráči si chtějí poslední díl této dlouholeté série zahrát. Pro hráče, kteří vlastní konzoli PlayStation 5 ovšem zábava s touto hrou nekončí a toto jaro by mělo dorazit další příběhové DLC, Rising Tide.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama