Finále The International 2023 je v plném proudu
i Zdroj: Valve
Esport Dota 2 Článek Finále The International 2023 je v plném proudu

Finále The International 2023 je v plném proudu

Michal Mašika

Michal Mašika

28. 10. 2023 16:10

První den finálového víkendu The International přinesl kromě velkolepého návratu do známé arény v Seattlu také první čtyři zápasy mezi osmi přeživšími týmy. Dočkali jsme se přitom jak jednostranných partií, tak i dlouhých, vyrovnaných sérií.

Reklama

Nouns vs Gaimin Gladiators - 0:2

Papírově nejjednoznačnější utkání celého hracího dne mezi severoamerickými Nouns a západoevropskými Gaimin Gladiators bylo zároveň tím prvním, které se na půdě arény v Seattlu odehrálo. A ačkoli měl domácí zástupce na své straně podporu publika, k překvapení zde nedošlo. 

Gaimin Gladiators se s Nouns vypořádali ve dvou rychlých hrách, jejichž délka dohromady nepřekročila jednu hodinu. Pro novopečenou severoamerickou jedničku ovšem stále jde o obrovský úspěch, neboť už to, že se do finálového víkendu probojovala, na začátku turnaje nikdo neočekával.

BetBoom Team vs Virtus.Pro

Ve druhém zápase jsme se dočkali východoevropského derby. Tým BetBoom se zde postavil svému sokovi z domácí ligy, který na turnaji navzdory papírovým předpokladům překvapil již mnoho týmů. Jak ale ukázala první hra, zdálo se, že na BetBoom jsou přeci jenom krátcí. Rychlý přejezd nicméně hráče Virtus.Pro nenalomil a ve druhé hře se chopili kontroly zápasu. Tu ale následně ztratili, a i přesto, že svou základnu ještě dlouho udatně bránili, nedokázali na svého soupeře vyzrát. Tak jako v případě Nouns ale jde pro Virtus.Pro o obrovský úspěch. Během letošního roku se nezvládli kvalifikovat na žádný z prvoligových turnajů a jejich mezinárodní prezentace přesto dopadla nad očekávání dobře.

Team Spirit vs Team Liquid

Zápas, který byl fanoušky často titulován jakožto “předčasné finále” dostál svým očekáváním. Po poněkud jednoznačnější první hře jsme se dočkali dvou dlouhých, vyrovnaných map, ve kterých, jak už to tak u špičkové Doty bývá, rozhodovaly pouze maličkosti. 

Dle předpokladů ale nakonec slavili právě východoevropští Spirit, kteří již několik turnajů v řadě ukazují neuvěřitelnou herní formu a jen málokterý tým s nimi dokáže hrát vyrovnanou partii. Západoevropští Liquid však nemusí zoufat, svou šanci totiž ještě dostanou ve spodní části pavouka. Navíc právě skrze ni v minulosti často zvládali vyhrávat důležité turnaje.

LGD Gaming vs Azure Ray

Celý den uzavřelo čínské derby mezi dlouhodobou čínskou jedničkou LGD Gaming a novým jménem na čínské scéně Azure Ray. Přestože výsledek série nakonec dopadl dle předpokladů, LGD Gaming se ukázali býti ještě silnějším týmem, než šlo před utkáním předpokládat. Se svým domácím rivalem si totiž poradili poměrně bez problémů a nedali mu příliš šancí vrátit úder. V horní části pavouka se tedy znovu utkají s týmem Spirit, kteří jim v roce 2021 těsně vyfoukli Aegis v grandfinále The International.

Finále The International 2023 je v plném proudu
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama