[Fortnite] Příběh a teorie celé hry
Zajímavosti Fortnite Článek [Fortnite] Příběh a teorie celé hry

[Fortnite] Příběh a teorie celé hry

Ondřej Šenfeld

Ondřej Šenfeld

2. 3. 2019 17:03

Pro oživení příběhu, co se odehrál.

Reklama

Když vývojáři z Epic Games tvoří mapu pro Fortnite Battle Royale, nevymyslí si jen náhodné názvy a události a nenahází je na jednu hromadu - nebo v tomto případě na mapu. Vše je důkladně promyšlené a zapadá do příběhu, kolem kterého se však stále točí spousta otazníků a nepotvrzených teorií.

Počátky hry

Všichni původní hráči si pamatují první sezónu, mapa byla hezká, originální a všem se vryla do srdcí. Stejně jako mapa v sezóně přibyly do hry skiny, které se dnes už jen tak nevidí. Byly to konkrétně skiny Aerial Assault Trooper a Renegade Raider. Ve druhé sezóně se mapa změnila jen o pár lokací např. Tilted Towers, ale do hry přišla úplná novinka - Battle Pass.

V této sezóně přišlo hodně skinů a dalšího obsahu. Herní období bylo velice podobné tomu předešlému, takže k razantním změnám nedošlo. Všechen ten děj okolo Fortnite, začal třetí sezónou, kdy začalo na naší vysněnou mapu padat pár meteoritů, které se hráčům líbily. Během sezóny jsme se setkali také se spoustou předmětů pro zkrášlení našich lockerů, které jsou nyní v osmé sezóně vzácné. Tuto sezónu znají určitě i méně zkušení hráči, protože se zde objevil jeden z nejoblíbenějších skinů ve hře - John Wick (The Reaper). Na čínský nový rok na přibyla nová lokace jménem Lucky Landing.

První razantní a velká změna mapy přišla ve čtvrté sezóně, kdy jsme přišli o Dusty Depot kvůli meteoritu, který přistál přímo na něj. Vytvořil se tam kráter a lokace byla přejmenována na Dusty Divot. Z meteoritu, který zde přistál vylezl nově příchozí (The visitor) a tím začal děj, který se nyní budeme snažit pospojovat dohromady.  

Teorie

Představím vám svou teorii. Z meteoritu přistál mimozemšťan a přišel nás zahubit. Odpálil raketu, která vletěla do ochranné vrstvy země a udělala díru v časoprostoru. Pomocí díry v časoprostoru (riftu) se sem dostalo další vesmírné těleso, které bylo ve tvaru kostky začalo se mu říkat Kevin. Kevin se se objevil v páté sezóně a při své cestě po mapě dělal tzv. Runy, které okolo sebe měly obal, v němž byla nulová gravitace. Nikdo nevěděl, o co jde a co to znamená, ale každý tak nějak cítil, že je něco špatně. Na konci své cesty Kevin spadl do jezera Loot Lake a potopil se. Tím byla zakončena pátá sezóna.

Na začátku šesté sezóny se Kevin objevil znovu a tentokrát v silnější podobě. Kostka nám zvedla celý ostrov a ten se začal pohybovat po již zmíněných runách z minulé sezóny. Celá sezóna nabyla takové temné atmosféry i kvůli shadowstonům, které umožnily hráčům stát se na 45 sekund temným stínem. Runy se začaly zvedat a seskupovat se na jedno místo společně s ostrovem. Když se nakonec sešly, ostrov z nich vysál veškerou energii a vrátil se zpět nad Loot Lake.

Začal Haloween a Kevin začal po mapě vytvářet kameny, ze kterých vylézala monstra. Kostka nám pak začala slábnout a ostrov se rozdělil. Pokračovalo to tím, že se kostka začala roztékat a rozpadat se. Na konci jsme byli svědky jednoho z nejhezčích live eventů. Kostka explodovala a všichni hráči se dostali do stejného časoprostoru, ze kterého evidentně Kevin přišel. Během toho nastaly velké změny, a proto to byl první live event, kde se bez vypnutí serverů změnila mapa.

Po kostce nám zbyl pouze ďůlek s kytičkami a pozůstatky našeho oblíbence. Během tohoto děje sem přilétl tzv. Aim, který nás, podle mého, nás přišel varovat před zimní pohromou. Na konci šesté sezóny se přibližoval k mapě záhadný mrak, se kterým měla přijít již zmíněná zimní pohroma. Na začátku sedmé sezóny pohroma opravdu přišla a společně s ní přišel i další záporák, Seržant Winter, který chtěl mapu dobýt.

Sedmá sezóna byla převážně o Ledovém králi (Ice King), který vládl zimě. Během příběhu vyšlo najevo, že pod hradem je také sklepení, kde král drží svého vězně (Prisonera). Vězeň se začal probouzet a protože se jednalo o Ohnivého krále (Fire King), začala zima tát. Díky tomu jsme se dočkali dalšího nádherného live eventu, ve kterém Ledový král pokryl celou mapu sněhem a opět vylezla monstra. To Ohnivého krále stejně neuklidnilo a mapa začala opět velmi rychle tát. Ohnivý král obsadil protější stranu mapy, přímo proti zasněžené části. Na začátku současné sezóny (tedy osmé) jsme mohli vidět, jak Ohnivák vytvořil sopku, kde pobývá. Na ostrov navíc připluli piráti a vydali se hledat poklad. Jenže oba králové šli za stejným cílem. U truhly se sešli a začal boj.  

Video o evoluci mapy

{control inquiry 79}
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama