Fortnite Ruským hráčům nevyplatí výhry v turnajích
Gaming Fortnite Článek Fortnite Ruským hráčům nevyplatí výhry v turnajích

Fortnite Ruským hráčům nevyplatí výhry v turnajích

Mirek Kefurt

Mirek Kefurt

14. 3. 2022 17:58

Válka na Ukrajině zasahuje i do herního průmyslu. Epic se částečně připojil k sankcím proti Rusku.

Reklama

Fortnite (Epic Games) se připojil k dalším velkým společnostem a omezuje některé své služby v Rusku. Hráči mohou dál získávat všechny kosmetické odměny, ale zrušené jsou veškeré platební transakce oběma směry. Na Ruskou agresi reagují i další studia a hry. Battlefield 2042 odstranil na protest části obsahu ze hry. Ubisoft aktivně pomáhá svým zaměstnancům na Ukrajině. V Rusku se zastavil prodej Zaklínače a Cyber Punku a další společnosti včetně The Pokémon Company podporují Ukrajinu finančně. Čeho se tedy konkrétně týkají sankce ve Fortnite?

Finanční odměny z turnajů

Od 11.3. nejsou vyplácené výhry Ruským výhercům oficiálních turnajů. Důvody jsou pravděpodobně politické, i technické. Platební transakce mezi Ruskem a západem jsou aktuálně velmi komplikované. Rozhodnutí má dopad například na profi hráče, kteří vystupují pod nickem Malibuca, Putrick, nebo Kiryache32, který vyhrál 100.000 Dolarů se svým parťákem Stormyrite z Ukrajiny a teď neví jestli se k výhře dostane a kdy. Není jasné ani to, zda se hráči z Ruska budou moci do budoucích turnajů přihlašovat, zda rozhodnutí bude mít dopad na žebříček nejlepších borců, nebo zda se mohou Ruští hráči účastnit pod organizacemi z jiných zemí.

Fortnite Ruským hráčům nevyplatí výhry v turnajích

In-Game nákupy a V-Bucks

Epic Games na svém Twitteru oznámil, že ukončuje obchod v Rusku ve svých hrách. Hry samotné ale zůstanou funkční. To bude mít dopad na nakupování virtuální měny ve Fortnite, i v ostatních hrách (například Rocket League). S tím samozřejmě souvisí i zakoupení Battle Passu k nadcházející nové sezóně, nákupy skinů, nebo dalších balíčků. Rusové tak přijdou o jednu z nejzajímavějších součástí hry, nebo budou muset hledat způsoby, jak rozhodnutí obcházet.

Fortnite Ruským hráčům nevyplatí výhry v turnajích

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama