Fortnite vybral už 70 milionů Dolarů pro Ukrajinu
Gaming Fortnite Článek Fortnite vybral už 70 milionů Dolarů pro Ukrajinu

Fortnite vybral už 70 milionů Dolarů pro Ukrajinu

Mirek Kefurt

Mirek Kefurt

28. 3. 2022 16:15

Epic Games a Fortnite se k aktuální situaci staví čelem.

Reklama

Fortnite a Epic Games se stávají nejštědřejším firemním jednotlivcem podporujícím Ukrajinu při válečném konfliktu s Ruskem. Až do 3. dubna trvá akce na pomoc této zemi a to formou in-game nákupů. Epic Games se zavázali, že všechny reálné peníze vytěžené z nákupů ve Fortnite, budou zaslané čtveřici humanitárních organizací, které na Ukrajině v této době pomáhají: Direct Relief, UNICEF, UN World Food Programme a UN Refugee Agency.

Fortnite vybral už 70 milionů Dolarů pro Ukrajinu

Společnost oznámila, že k aktivitě se postupně přidávají i další značky. Mezi ně patří i Xbox, který souhlasil s partnerstvím při pomoci Ukrajině. Epic Games nebudou čekat, až se veškeré transakce dokončí a peníze odešlou v krátké době, aby mohly skutečně pomoci včas. 

Je obtížné čísla správně poskládat, nicméně úsilí Epic Games a vynaložené finance převyšují dokonce částky, které na pomoc vydaly některé státy. I ve srovnání s dárci z firemního prostředí je Fortnite s přehledem nejštědřejší. Pro představu - Facebook daroval 15 milionů Dolarů, Amazon 10 milionů Dolarů a Samsung kolem 6 milionů Dolarů. Ne každou pomoc lze samozřejmě vyjádřit penězi. Projekt Star Link Elona Muska poskytl svou satelitní síť pro zajištění internetu v oblasti.

Dobročinná akce Fortnite bude probíhat ještě několik dní a dá se tedy očekávat, že částka se přiblíží hranici 100 milionů Dolarů. Podpora ze strany Epicu touto akcí nekončí - Fortnite se v konfliktu připojil i k sankcím proti Rusku (článek zde).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama